Doi administratori și o contabilă din Arad, acuzați de evaziune fiscală

De Ioana Costas
4Comentarii
Doi administratori și o contabilă din Arad, acuzați de evaziune fiscală
Doi administratori de firmă și o contabilă din Arad, trimiși în judecată pentru evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

Doi administratori de firmă, precum și o contabilă – care i-ar fi ajutat pe cei doi în săvârșirea faptelor de evaziune fiscală – au fost trimiși în judecată de procurorii arădeni. Aceștia au stabilit că prejudiciul în acest dosar se ridică la câteva sute de mii de lei. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, cei doi administratori de firmă au dispus înregistrarea în evidența contabilă a societăților a unor facturi nereale. Infracțiunile au fost realizate pe perioada anului 2011.

În ceea ce-l privește pe primul administrator de firmă, procurorii au stabilit că „din probatoriul administrat în cauză a rezultat că inculpatul C.M.L., în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Arad, în perioada august – decembrie 2011, a dispus înregistrarea în evidenţa contabilă a societăţii de facturi fiscale emise de către alte societăţi comerciale, în valoare totală de 239.160 de lei, reprezentând achiziţii de bunuri, fără ca acestea să aibă la bază operaţiuni reale, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, cauzând astfel un prejudiciu în dauna bugetului de stat în sumă de 77.149 de lei”. Procurorii spun că același administrator de firmă, în aceeași perioadă „a dispus înregistrarea în evidenţa contabilă a societăţii de facturi fiscale emise de către alte societăţi comerciale, în valoare totală de 243.602 de lei, reprezentând achiziţii de bunuri, fără ca acestea să aibă la bază operaţiuni reale, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, cauzând astfel un prejudiciu în dauna bugetului de stat în sumă de 74.581 de lei”.

Partea contabilei

În ceea ce o privește pe contabilă, procurorii au stabilit că aceasta „în calitate de contabil al unei societăţi comerciale din Arad, în perioada august – decembrie 2011, a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii facturile fiscale, notele de recepţie şi bonurile de consum privind consumul mărfurilor achiziţionate de la furnizorii a două societăţi comerciale, cunoscând că mărfurile nu au intrat efectiv în gestiunea societăţii, cu scopul de a-l ajuta pe administratorul acesteia, inculpatul C.M.L. să se sustragă de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, cu consecinţa cauzării unui prejudiciu în dauna bugetului de stat în sumă totală de 77.149 de lei”. Aceeași „schemă” a folosit-o contabila, tot pentru a-l ajuta pe C.M.L să se sustragă de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, creând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 74.581 de lei.

Primul administrator, în combinație cu al doilea

Cel de-al doilea administrator de firmă a emis facturi fiscale către o altă societate comercială pentru ca primul administrator să poată deduce în mod nelegal TVA-ul.

„Inculpatul M.V.I. în perioada 01.01.2011 – 30.09.2011, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a emis facturi fiscale către o altă societate în valoare de 174.238 de lei, în scopul deducerii în mod nelegal de către administratorul acesteia, inculpatul C.M.L. de cheltuieli nereale şi TVA, cu consecinţa cauzării unui prejudiciu în dauna bugetului de stat în sumă de 52.206 de lei”, se arată într-un comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au trimis dosarul, spre competentă soluţionare, la Tribunalul Arad.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor