Doi arădeni, binecuvântați de Papa Francisc!

De Diana Dutu
Doi arădeni, binecuvântați de Papa Francisc!
S-a întâmplat pe 13 septembrie 2017, chiar în Piața Sf. Petru din Vatican. Norocoșii sunt Vera și Adi Benchea. „A fost sublim”.

Au plecat în vacanță la rude, în Italia, iar miercuri, 13 septembrie, și-au propus să fie prezenți în Piața Sfântul Petru din Vatican. E vorba de Vera și Adi Benchea, doi tineri nevăzători din Arad, despre a căror poveste Jurnal arădean/ Aradon a scris în urmă cu câțiva ani. Însoțiți de Max (câinele-ghid care le e tot timpul alături) și de o mătușă (călugăriță la o congregație catolică, stabilită de 25 de ani în Italia), Vera și Adi aveau să trăiască una dintre cele mai importante zile din viața lor. A fost ziua în care au fost binecuvântați de Papa Francisc!

Momente copleșitoare

„A fost ceva unic pentru noi. Ca în fiecare miercuri, în Pața San Pietro era audiență generală. Au participat aproximativ 5.000 de oameni iar noi am reușit să ajungem să fim binecuvântați! A fost un moment foarte emoționant, a fost sublim, ne-am simțit atât de spirituali! Pentru mine, ca și catolic, a fost un moment foarte important. E ceva ce doar o dată în viață poți simți” – a mărturisit Adi Benchea pentru Jurnal arădean/ Aradon.

Cum de a fost posibil un asemenea privilegiu? „Fiind persoane cu handicap, la intrarea în Piața San Pietro, cei de la Securitate ne-au ghidat, ajutându-ne să ajungem în față, alături de persoane cu alte dizabilități. Sfântul Părinte are o afinitate pentru persoanele cu dizabilități; la fiecare dintre cele prezente acolo, Papa se oprea și oferea o atenție deosebită” – a povestit pentru Jurnal arădean/ Aradon, Adi Benchea.

Când a ajuns în dreptul arădenilor noștri, Papa Francisc i-a întrebat de unde sunt și așa au început să converseze… Vera i-a vorbit în spaniolă, Adi în engleză, iar Papa i-a răspuns fiecăruia în limba lui. Sfântul părinte a zăbovit aproximativ trei minute alături de nevăzătorii din Arad, mărturisindu-i tinerei familii că se bucură că a avut ocazia să-i spună câteva cuvinte, spunându-le celor doi soți să se roage pentru el că și el se roagă pentru ei. Mult timp din întrevederea cu Suveranul Pontif, acesta a ținut mâna pe umărul lui Adi, subliniind că sunt cu toții o mare familie, iar înainte de plecare i-a ajutat pe tinerii noștri să se așeze, după care s-a îndepărtat de ei zâmbind…

Privilegiu

Întâlnirea cu Sfântul Papă a fost un moment la care mătușa lui Adi, călugărița, visa de 25 de ani. Binecuvântarea primită din partea Suveranului Pontif e un privilegiu de care nu are parte prea multă lume. Vera și Adi Benchea se numără printre cei puțini. Iar trăirile lor sunt cu adevărat memorabile.

Fără discriminare

Dincolo de întâlnirea cu Papa Francisc, Adi Benchea a ținut să mai remarce ceva: „În Italia persoanele cu dizabilități sunt percepute altfel decât în România. Noi ne-am simțit ca niște oameni normali. Indiferent unde am fi fost – în metrou, la mare, în vizită la diverse obiective turistice –, niciunde nu ne-am simțit ca niște persoane cu dizabilități. Toată lumea ne-a privit ca și cum am fi fost persoane valide. Nu am fost nicio clipă discriminați.”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !