Doi poliţişti de la Poliţia Rutieră Arad urmăriţi penal pentru purtare abuzivă?

De Ioana Costas
13Comentarii
Doi poliţişti de la Poliţia Rutieră Arad urmăriţi penal pentru purtare abuzivă?
Vor fi sau nu urmăriţi penal pentru fapte de purtare abuzivă? Este vorba de doi poliţişti de la Rutieră care aşteaptă acum hotărârea Judecătoriei Arad.

În 29 aprilie, Judecătoria Arad va stabili dacă pe numele a doi poliţişti de la Rutiera din Arad va fi începută sau nu urmărirea penală. Dosarul celor doi poliţişti datează din anul 2012, când împotriva lor s-au formulat plângeri. În acest caz s-a dat o rezoluţie de neîncepere a urmăririi penale pentru fapte de purtare abuzivă. Împotriva soluţiei s-au formulat, însă, plângeri. Acestea au fost respinse de prim procuror prin două ordonanţe. Ultimul cuvânt l-a avut de spus Judecătoria Arad, care a respins ca nefondate plângerile petenţilor. Dosarul a rămas cu soluţia de neîncepere a urmăririi penale împotriva poliţiştilor. Până acum.
Ce s-a schimbat din anul 2012 până în 2016? Şi cum este posibil aşa ceva?
Procurorul de caz a solicitat, de fapt, redeschiderea acestui dosar. Magistratul a înaintat o cerere Judecătoriei Arad prin care solicită ca judecătorul de cameră preliminară să se pronunţe: ori admite cererea de începere a urmăririi penală ori o respinge şi se va menţine soluţia de neîncepere a urmăririi penale.

Redeschidere dosar?

De ce a cerut procurorul redeschiderea dosarului? Pe scurt, omul legii a solicitat deschiderea dosarului de urmărire penală în urma apariţiei unor elemente noi, iar cererea magistratului trebuie „confirmată” de judecătorul de cameră preliminară. Termenul la care se va pronunţa judecătorul a fost fixat pentru 29 aprilie. Iniţial, termenul a fost hotărât pentru 27 aprilie. S-a schimbat apoi pentru că, după ce s-a depus cererea, aceasta a fost repartizată la acelaşi judecător care în anul 2012 a menţinut soluţia de neîncepere a urmăririi penale pe numele celor doi poliţişti. Judecătorul în cauză a formulat o cerere de abţinere, care a fost desigur admisă. În atare situaţie, cererea procurorului a fost repartizată la un alt judecător.

Cine sunt poliţiştii?

Cine sunt cei doi poliţişti de la Rutieră pentru care procurorii cer începerea urmăririi penale? Unul dintre ei este Claudiu Dărăbuţ (n.r. judecat pentru vătămare corporală), iar celălalt este un coleg de-a lui M.C.R.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor