Doi primari din Arad, în conflict de interese

De Valentin Goran
9Comentarii
Doi primari din Arad, în conflict de interese
Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa conflictului de interese administrativ pentru primarii din Hălmagiu și Lipova.

Agenția Națională de Integritate a anunţat că doi primari din județul Arad au fost găsiți în conflict de interese administrativ. Cei doi edili vizați de ANI sunt Jichici Iosif Mircea, primarul orașului Lipova și Țoca Adrian, primarul comunei Hălmagiu din județul Arad. În cazul fiecăruia, ANI a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă.

Primarul orașului Lipova

„În calitate de primar a întocmit și semnat proiectele de hotărâre care au stat la baza adoptării Hotărârilor Consiliului Local al Orașului Lipova din data de 28 mai 2013 și 27 iunie 2013, privind însușirea, respectiv aprobarea P.U.Z.-ului ,,Parc fotovoltaic cu putere instalată mai mică de 5,5 MW și lucrări anexe: Racord electric la S.E.N., împrejmuire și drum de acces”, în favoarea beneficiarului S.C. R.T.I. Solar S.R.L., societate comercială cu care acesta avea o relație de angajament și de la care urma să obțină venituri. Pe perioada exercitării mandatului de primar, Jichici Iosif Mircea și soția sa – în calitate de proprietari -, au încheiat cu S.C. R.T.I. SOLAR S.R.L. – în calitate de superficiar -, un contract privind constituirea unui drept de superficie – obiectul contractului fiind reprezentat de imobilul teren arabil aflat în proprietatea soţilor Jichici, dobândit prin moștenire”, se arată într-un comunicat al ANI.

Primarul comunei Hălmagiu

„În perioada exercitării mandatului de primar a semnat și aprobat documente prin care s-au efectuat plăți în sumă totală de 709 lei către S.C. Beby Impex S.R.L., societate comercială în cadrul căreia părinții persoanei evaluate dețin calitatea de asociat și funcția de administrator”, se arată în comunicatul ANI.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor