Donatie din Suedia pentru UVVG

De Vasile Filip
Donatie din Suedia pentru UVVG
UVVG a primit donaţie un microbus stomatologic din Suedia în valoare de 50.000 de euro

ARAD. Conducerea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” – prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii şi prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul UVVG – a primit, zilele trecute, vizita unei delegaţii din Suedia formată din Lars – Inge Stombers, vicepreşedintele oraşului Skövde, din Suedia, dr. Eriksson Gunnar, director al Direcţiei de sănătate Publică Dentară din regiunea Västra, Gothenburg, Mr. Jens Söder – preşedinte al adiminstraţiei dentare, Mr. Lars-Inge Stomberg, vice-preşedinte, prof. dr. Gabriel Livian de la Universitatea din Goteborg, Dr. Leif Borg – din cadrul Mölndal Rotary Club´s Romania, Göran Hammarskjöld – managerul de proiect Mölndal Rotary Club´s Romania.

Delegaţia din Suedia, alături de care s-a aflat ing. Lucian Sîrb, preşedintele Club Rotary Arad, a donat Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” un microbus stomatologic, dotat cu aparatură dentară, în valoare de aproximativ 50.000 de euro. Microbusul va fi folosit de studenţii medicinişti de la specializarea medicină dentară, din cadrul Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară a UVVG, în acţiunile de prevenţie dentară pentru populaţia din municipiul şi judeţul Arad, care au fost demarate de Asociaţia Studenţilor Medicinişti din cadrul UVVG.

Dr. Eriksson Gunnar, director al Direcţiei Publice Dentare – Regiunea Västra, Gothenburg, din Suedia, a declarat: „Suntem foarte încântaţi să participăm la proiectul studenţilor medicinişti de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, deoarece şi noi derulăm un proiect destinat prevenţiei dentare, care a început, în Arad, în anul 2003. Am aflat cu mare bucurie că microbusul stomatologic donat UVVG, în valoare de aproximativ 50.000 de euro, va fi folosit nu numai în municipiul Arad, dar şi în judeţ, de studenţii de la stomatologie, care vor avea o implicare şi mai activă în derularea proiectului pe care şi l-au propus”.

Mr. Lars – Inge Stombers, vicepreşedintele Consiliului Regiunii Västra, Gothenburg din Suedia, a precizat: „Proiectele dentare de acest gen le derulăm de foarte mulţi ani, inclusiv în România. Astfel, am decis să donăm un microbus pe care îl aveam în dotare Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, contribuind în acest mod la îmbunătăţirea stării de sănătate dentară a populaţiei din judeţul şi municipiul Arad.”

Dr. Sebastian Popescu, preşedintele Asociaţiei Studenţilor Medicinişti Arădeni din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, ne-a declarat: „Primim cu foarte mare bucurie această donaţie din partea colegilor suedezi. Este un vehicul pe care îl aşteptăm de foarte mult timp şi care ne va ajuta să ne îndeplinim cu şi mai mare eficienţă proiectul de prevenţie pe care îl avem atât în municipiul Arad, cât şi, în special, în judeţ.”

Prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad, a subliniat că „este un proiect început în vară cu Universitatea din Goteborg şi continuat în colaborare cu autorităţile din Suedia. Delegaţia suedeză care ne-a vizitat a donat Universităţii noastre o unitate mobilă pentru intervenţii dentare. Donaţia a fost primită cu mare bucurie de către studenţii noştri care vor continua proiectul de prevenţie dentară destinat elevilor, de la clasa zero la clasa a XII-a. Este un proiect generos realizat cu acordul Inspectoratului Şcolar Judeţean, alături de care şi desfăşurăm acest proiect”.

„Aşteptam de mult microbuzul stomatologic, care are toată aparatura şi condiţiile aseptice pentru tratamentul dinţilor şi controlul acestora. Planul de lucru este stabilit, iar prevenţia dentară se va realiza de studenţii noştri de la specializarea medicină dentară, supravegheaţi de cadre didactice, în special la nivelul tinerilor. Vom efectua şi prevenţia prin educaţie nu doar prin tratament şi astfel îmbinăm cele două aspecte. Este primul microbuz stomatologic din România şi sperăm să avem rezultatele scontate”, a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”.

„Microbusul va fi folosit de studenţii medicinişti în prevenţia dentară pentru arădeni” (Aurel Ardelean)

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !