Dorin Stanca (PNL): Guvernul a adus sectorul construcțiilor la cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani!”

De Simion Todoca
Dorin Stanca (PNL): Guvernul a adus sectorul construcțiilor la cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani!”
© Dorin Stânca
Liberalii arădenii spun că sectorul construcțiilor, care trebuie să aibă o pondere mare în PIB, să fie unul dintre motoarele creșterii economice sustenabile, a fost adus de către guvernanţi la cel mai mic nivel din ultimii zece ani.

„Guvernul a redus investițiile, alegând să majoreze cheltuielile cu privilegiile acordate unor categorii sociale și profesionale. Din cei aproximativ 40 de miliarde de lei bugetați anul trecut pentru investiții de către guvern, statul a reuşit să cheltuiască doar 26,7 miliarde ( cca. 66,75%). Trendul este unul descendent, din păcate față de anii 2016 și 2015, dar nu doar ca si valori, ci și din punct de vedere al contribuției la PIB (6 % din PIB față de 7,4% în anul precedent). Lipsa de susținere a guvernului pentru investiții este ilustrată și de creșterea cheltuielilor suportate de angajator cu forța de muncă de aproximativ 14% în trimestrul IV al anului 2017 față de aceeași perioadă a anului anterior, măsură care a redus și capacitatea firmelor private de a investi. În schimb, guvernul a majorat semnificativ cheltuielile statului cu funcționarii bugetari, 28% în trimestrul IV al anului 2017 față de aceeași perioadă a anului anterior.
Avem imaginea unui Guvern preocupat să ia măsuri populiste, fără o viziune de dezvoltare prin susținerea investițiilor, care poate asigura o creștere economică pe termen lung. Sectorul construcțiilor, care ar trebui să fie principalul motor al creșterii economice, este de fapt în scădere. Soluția pe termen lung este aducerea banilor spre investiții, stimularea construcțiilor atât direct, de către Guvern cât și susținând investițiile private. În ciuda unor exerciții de imagine, cifrele arată o scădere a investițiilor în infrastructură și construcții în general”, a declarat liberalul Dorin Stanca.
Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !