Dorin Stanca (PNL): „Românii pierd sume uriaşe din cauza incapacităţii Guvernului de a folosi fondurile europene!”

De Simion Todoca
Dorin Stanca (PNL): „Românii pierd sume uriaşe din cauza incapacităţii Guvernului de a folosi fondurile europene!”
Potrivit Financial Times, Polonia, Ungaria şi Slovacia, ar putea primi fonduri europene reduse în următorul ciclu de finanțare, zeci de miliarde de euro ar putea fi redirecționați dinspre Europa Centrală și de Est spre vestul continentului, ca urmare a unei schimbări radicale a criteriilor după care sunt acordați banii.

PNL Arad, prin Dorin Stanca apreciază că aceasta perspectivă ar trebui să ne conducă la o analiză serioasă a accesării fondurilor europene.

„Riscăm să pierdem din nou miliarde de euro din fondurile europene alocate României dacă autorităţile nu dau dovadă de mai mult interes şi nu fac mai mult pentru a absorbi aceşti bani atât de necesari pentru dezvoltarea economică. În plus este îngrijorătoare pentru Arad şi alte comunităţi mai dezvoltate din România perspectiva guvernanților asupra utilizării fondurilor europene care, potrivit acestora, ar trebui sa fie „reducerea decalajelor regionale”. Programul Operaţional Regional 2014–2020 își propune ca obiectiv general creșterea competitivității economice și îmbunătăţirea condițiilor de viață ale comunităților locale și regionale. Afirm lucrul acesta în deplină cunoştinţă de cauză, ca unul care în perioada 2015- 2016 am facut parte din Comitetul de Monitorizare al POR.

Sublinierea în actualul ciclu de finanțare a obiectivelor propuse pentru ciclul trecut arată incompetenţa Guvernului şi tendinţa de a dirija finanţările spre fiefurile electorale ale PSD, înspre zonele nedezvoltate economic. Aceasta abordare, în termenii pomenilor electorale pentru anumite categorii sociale şi pentru anumite regiuni este extrem de distructivă pentru dezvoltarea economică şi nu va duce la creşterea competitivității economice. Avem nevoie de un Guvern responsabil, cu o viziune de dezvoltare prin susținerea investițiilor, care poate asigura o creștere economică pe termen lung” a declarat liberalul Dorin Stanca .

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !