„Dosarul Brâncuşi” la revizuire

De Simion Todoca
6Comentarii
„Dosarul Brâncuşi” la revizuire
© Comisia, în documentare
Igaş şi Comisia UNESCO vor „Calea eroilor” în patrimoniu.

În perioada 29-31 august 2016, senatorul Constantin Traian Igaș, președinte al Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO a întreprins, împreună cu colegii palamentari, o vizită pentru documentarea cu privire la includerea operelor lui Constantin Brâncuşi în patrimoniul cultural mondial. Aceasta ar fi o nouă încercare de înscriere a ansamblului brâncuşian de la Târgu Jiu pe lista UNESCO.

Vizita de lucru a inclus consultări cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj, ai Prefecturii Gorj, ai Centrului Brâncuşi şi reprezentanţii societăţii civile.

„Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO îşi reafirmă sprijinul în a susţine factorii de decizie implicaţi în procesul de elaborare şi transmitere a Dosarului de nominalizare şi a colabora în vederea promovării Ansamblului Monumental Calea Eroilor din Târgu-Jiu la justa sa valoare universală excepţională. Trebuie evitată, cu orice preț, situația creată de dosarul precendent care ar fi putut face ca opera lui Constantin Brâncuşi să nu mai poată fi inclusă niciodată pe lista patrimoniului mondial”, a declarat Traian Igaş. Dosarul precedent a fost depus la UNESCO în 2014, dar deoarece Comitetul a făcut o recomandare de neînscriere, acesta a fost retras în vederea revizuirii şi redepunerii în 2019.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor