Dosarul lui Ioţcu, aproape de judecată

De Alin Gherasim
2Comentarii
Dosarul lui Ioţcu, aproape de judecată
Al doilea dosar în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Arad este acuzat de trafic de influenţă va intra pe rolul Tribunalului Timiş.

Au încercat să scape de proces, atacând rechizitoriul întocmit de procurorii DNA, dar tentativa a eşuat. Nicolae Ioţcu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, alături de oamenii de afaceri Ioan Teodor Faur şi Adrian Marius Ionescu, vor răspunde în faţa legii pentru infracţiunile de care sunt acuzaţi. Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara a anunţat, în cadrul unui comunicat de presă, că cei trei enumeraţi mai sus sunt acuzaţi de fapte asimilate corupţiei. Mai precis, Ioţcu este acuzat de trafic de influenţă, iar Faur şi Ionescu de cumpărare de influenţă. Toţi cei trei inculpaţi au sperat că vor scăpa de proces, ridicând excepţii faţă de rechizitoriul întocmit de procurori, pe care l-au considerat nelegal. Numai că, la finele lunii decembrie, Tribunalul Timiş a tranşat cererile în defavoarea inculpaţilor.

„Respinge cererile şi excepţiile formulate de către inculpaţii Ioţcu Petru Nicolae, Faur Ioan Teodor şi Ionescu Adrian Marius, privind nelegalitatea actului de sesizare, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 79/P/2015 din data de 27.09.2017 emis de Parchetul de pe lângă ÎCCJ – D.N.A. – Serviciul Teritorial Timişoara, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii: – Ioţcu Petru Nicolae, trimis în judecată în stare de libertate (arestat în altă cauză) pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă în formă continuată; – Faur Ioan-Teodor, trimis în judecată în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărarea de influenţă în formă continuată; – Ionescu Adrian Marius, trimis în judecată în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărarea de influenţă”, se arată în decizia instanţei. Toţi inculpaţii au contestat sentinţa Tribunalului Timiş, contestaţiile urmând a se judeca în perioada următoare. Imediat după finalizarea acestui pas, procesul va intra pe rol.

Bani pentru influenţă

Potrivit procurorilor DNA, „în perioada mai-iunie 2015, inculpatul Ioțcu Petru Nicolae, în calitate de președinte al Consiliului Județean (C.J.) Arad, printr-un intermediar, a pretins și primit de la cei doi oameni de afaceri suma totală de 35.000 lei (25.000 lei de la Faur Ioan-Teodor și 10.000 lei de la Ionescu Adrian Marius), bani ce urmau a fi folosiți pentru realizarea unei campanii de imagine a președintelui C.J. Sumele respective au fost pretinse și primite de inculpatul Ioțcu Petru Nicolae pentru a-și exercita influența asupra funcționarilor din subordine, în legătură cu derularea în bune condiții a contractelor încheiate de Consiliul Județean Arad cu societățile reprezentate de inculpații Faur Ioan-Teodor și Ionescu Adrian Marius (recepția și plata la termen a lucrărilor executate, asigurarea în bugetul de venituri și cheltuieli al Consiliului Județean Arad a sumelor necesare plății lucrărilor contractate/executate precum și facilitarea atribuirii altor contracte de achiziții publice)”.

Tot pentru influenţă

Nicolae Ioţcu a mai fost judecat într-un dosar de trafic de influenţă, fiind acuzat că a primit bani de la firma Medicare Technics pentru ca angajaţii din CJA să întocmească un caiet de sarcini favorabil societăţii mai sus menţionate. Ioţcu a fost condamnat la patru ani de închisoare, în prezent executându-şi pedeapsa la Penitenciarul Timişoara.

Taguri:


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor