Dotare performantă la ISU Arad: modul de căutare-salvare de ultimă generație

De Ioana Costas
Reactualizat la:
2Comentarii
Dotare performantă la ISU Arad: modul de căutare-salvare de ultimă generație
© FOTO: Valentin Goran
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a primit în dotare un modul de căutare-salvare de ultimă generație care va permite pompierilor să intervină în situații de urgență de lungă durată. Vorbim de inundații, cutremure și alte calamități naturale. Scopul acestui modul este să transporte la locul intervențiilor de lungă durată materiale și accesorii pentru a permite continuitatea intervenției.

„Urmare a noului concept al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, privind sistemul de containeizare la nivel național, inspectoratul nostru – în urmă cu trei săptămâni – a primit un container de tip căutare-salvare destinat transportului accesoriilor și materialelor la locul intervențiilor de lungă durată la nivel de județ, zonă sau regiune. În urmă cu două zile inspectoratul nostru a recepționat o linie tehnică de întreținere a echipamentului de protecție care a fost pus în funcțiune în 28 noiembrie. Pe timpul situațiilor de urgență de lungă durată containerul de căutare-salvare dispune de o bază materială de ultimă generație, toate utilajele și sculele aflate în dotarea containerului sunt performante, sunt în cantități suficiente pentru ca întreg personalul participant la intervenția de lungă durată la nivel de județ sau de regiune să poată să intervină în timpul cel mai scurt și să facă acțiuni de intervenție foarte performante”, lt. col. Cristian Gârbău, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad.

Modulul de căutare-salvare este folosit pentru intervenții complexe și de lungă durată și este transportat cu ajutorul unui autocamion. Modului are în componență echipament pentru misiuni de căutare-salvare persoane și/sau animale din medii ostile vieții. Poate fi folosit ca un întreg prin deplasare lui la locul intervenției, dar și pentru intervenții punctuale prin folosirea unui singur mijloc de intervenție de pe el. Linia de întreținere a echipamentului de protecție este întrebuințată pentru spălarea și uscarea echipamentului de protecție (cizme, cască, costum de protecție) și a aparatelor de respirat.

GALERIE FOTO2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor