Două cadre didactice din dosarul „Diplome de licență fără studii”, rămân sub control judiciar

De Ioana Costas
3Comentarii
Două cadre didactice din dosarul „Diplome de licență fără studii”, rămân sub control judiciar
Două dintre cadrele didactice din dosarul „Diplome de licență fără studii” au vrut să scape de controlul judiciar, dar și de popririle puse pe conturi.

Au fost plasați sub control judiciar după descinderile din dosarul „Diplome de licență fără studii”, dar au contestat măsura. Este vorba despre două dintre cadrele didactice, acestea fiind acuzate de procurorii de luare de mită în formă continuată (19 acte materiale) și luare de mită. Iar una dintre cadre a înaintat, de asemenea, instanței, o contestație în ceea ce privește luarea măsurii asigurătorii a popririi asupra sumelor aflate în conturile sale. Atât plângerile împotriva ordonanței procurorului de luare a măsurii preventive a controlului judiciar, cât și plângerea de ridicare a popririi asupra sumelor de bani din conturi au fost respinse.

6.000 de euro, acasă

Tribunalul Arad a fost cel care a soluționat plângerile celor două cadre didactice – și medicale, în același timp. Instanța a decis să respingă „plângerea formulată de inculpatul J.A.R., împotriva ordonanţei procurorului de luare a măsurii preventive a controlului judiciar din 27 iulie 2017, pe care o menţine. Obligă inculpatul să plătească statului suma de 100 lei cheltuieli judiciare”. Același cadru didactic a solicitat și ridicarea popririi de pe conturile sale, iar judecătorii au hotărât să admită „în parte contestaţia formulată de contestatorul J.A.R. împotriva ordonanţei din data de 26 iulie 2017, emisă de procurorul şef al Biroului de urmărire penală din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Desfiinţează în parte ordonanţa antemenţionată în privinţa contestatorului J.A.R. referitor la luarea măsurii asigurătorii a popririi asupra sumelor aflate în conturile contestatorului, în sensul că luarea măsurii asigurătorii a popririi asupra sumelor aflate în conturile contestatorului se va face numai până la concurenţa sumei de 390 de euro. Menţine celelalte dispoziţii ale ordonanţei atacate referitor la luarea măsurii asigurătoare a sechestrului asupra sumei de 6.260 de euro ridicate de la locuinţa contestatorului şi a modului de aducere la îndeplinire a acesteia faţă de contestator”.

Al doilea cadru didactic

Și în cazul celui de-al doilea cadru didactic, care a înaintat plângere împotriva ordonanței procurorului de luare a măsurii controlul judiciar, Tribunalul Arad a decis să respingă actul. „Respinge plângerea formulată de inculpata N.L.C. împotriva ordonanţei procurorului de luare a măsurii preventive a controlului judiciar din 26 iulie 2017, pe care o menţine. Obligă inculpata să plătească statului suma de 100 lei cheltuieli judiciare”, se arată în soluția instanței arădene.

Soluțiile Tribunalului Arad, atât în ceea ce privește respingerea plângerilor formulate de cei doi inculpați, cât și contestația unuia dintre cei doi privind poprirea pe conturi, sunt definitive.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor