Două drumuri judeţene, la licitat

De Alin Gherasim
Două drumuri judeţene, la licitat
Drumurile Sântana-Sintea Mică şi Grăniceri-Pilu vor intra în modernizare anul acesta.

ARAD. Consiliul Judeţean Arad a lansat două licitaţii care vizează modernizarea drumurilor Sântana-Sintea Mică şi Grăniceri-Pilu. Anunţurile de licitaţie au fost lansate la finalul anului 2018, iar firmele care sunt interesate de aceste lucrări pot depune ofertele până în 12-13 februarie. Dar să vedem câţi bani estimează că va cheltui CJA pentru aceste drumuri. În anunţul de licitaţie referitor la modernizarea şoselei dintre Sântana şi Sintea Mică, lung de zece kilometri, suma estimată că va fi cheltuită este de 14,7 milioane de lei. Din suma aceasta, aproape 300.000 de lei va costa proiectarea, ar restul de 14,4 milioane de lei vor fi folosiţi pentru lucrările propriu-zise de modernizare. „Durata pentru întocmirea proiectului tehnic, verificarea acestuia şi depunerea tuturor documentaţiilor de avizare la toţi avizatorii va fi de maxim 60 de zile. Durata de execuţie a lucrărilor de construcţie va fi de 9 luni şi începe de la data înscrisă în ordinul de începere a lucrărilor”, au anunţat cei de la Consiliul Judeţean.

Alte 13,1 milioane

În ceea ce priveşte celălalt drum vizat, respectiv Grăniceri-Pilu, care are o lungime de peste şase kilometri, CJA estimează că modernizarea lui va costa 13,1 milioane de lei. Iar aici vorbim numai despre execuţia lucrărilor, nefiind implicată şi partea de proiectare. „Contractul are ca scop execuţia de lucrări pentru modernizarea acestui sector de drum în vederea aducerii lui la parametri tehnici funcţionali din punct de vedere al asigurării circulației rutiere în condiţii de siguranţă şi confort. Durata de execuţie a lucrărilor este de 22 luni de la emiterea ordinului de începere”, se mai arată în documentaţia care însoţeşte anunţul de licitaţie. Aşadar, teoretic, din primăvară, cele două drumuri vor intra la modernizat.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !