Două oferte pentru regenerarea urbană

De Diana Dutu
14Comentarii
Două oferte pentru regenerarea urbană
Există concurenţă doar pentru trei din cele opt zone în care a fost împărţit Aradul.

Primarul Gheorghe Falcă a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că proiectul privind regenerarea urbană – „un proiect de 50 de milioane de euro, care este împărţit pe opt loturi: Alfa, Vlaicu stânga, Vlaicu dreapta, centru, Micălaca – împărţită în trei şi Confecţii” – a ajuns la faza depunerii ofertelor.

„Avem două firme care şi-au depus ofertele. O firmă şi-a depus oferta pe toate cele opt zone, iar o altă firmă a depus ofertă doar pe trei zone. Deci putem spune că există concurenţă doar pe trei zone. Cei din Primărie vor intra în procedura de analiză a ofertelor, o procedură a BERD. Dacă nu am intra în proceduri de contestaţii, ar însemnă că în câteva luni de zile să avem un constructor şi în primăvară-vară să putem începe simultan acest proiect” – a explicat primarul.

Opt parcări supraterane cu un etaj

Ce se întâmplă în cadrul acestui proiect de regenerare urbană? Gheorghe Falcă ne oferă detalii: „Vom lucra la modernizarea spaţiului verde dintre blocuri, la realizarea de parcări la sol între blocuri, vom realiza locuri de joacă şi, ceea ce e foarte important, vom avea parcări supraterane P+1 în două cartiere: Alfa şi Micălaca. În Alfa e prevăzută o parcare supraterană în faza 1, deci obligatorie, şi faza 2 rezervă o altă parcare supraterană. În Micălaca vom avea patru parcări supraterane în faza 1 şi alte două în faza 2. În proiectul pe care îl vom face noi pe Mărului – acea bază de agrement sportivă – acolo, lângă, e a doua parcare supraterană din Alfa. Noi avem de la BERD un buget de 50 de milioane de euro. Constructorul va licita şi întotdeauna licitaţia este sub valoarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic. Şi BERD ne permite să extindem, apoi, cu un număr de lucrări proiectul până la realizarea integrală a valorii pe care am depus-o noi. Asta înseamnă că vom încerca să facem cele trei parcări supraterane prevăzute pentru faza 2. De la momentul în care vom avea constructor, proiectul va trebui să fie finalizat în doi ani de zile. Asta înseamnă că dacă începe în primăvara-vara lui 2018, trebuie să fie finalizat în primăvara-vara anului 2020” – a precizat primarul Gheorghe Falcă.

3regenerare4

3regenerare7

3regenerare6

3regenerare

3regenerare2

3regenerare314Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor