Două procese pentru Nadăş

De Alin Gherasim
2Comentarii
Două procese pentru Nadăş
Două procese care au vizat satul Nadăş au avut loc, zilele acestea, ambele fiind amânate.

Seria proceselor legate de Nadăş, retrocedarea satului, moştenitorii care au primit o avere, executările silite prin care aceştia le-au solicitat în instanţă, a continuat şi zilele acestea, mai precis miercuri şi joi. Miercuri, la Judecătoria Făgăraş, a avut loc o nouă înfăţişare în procesul în care Prefectura a solicitat revizuirea sentinţei prin care familia Colţeu a fost împroprietărită cu peste 8.700 de hectare de pădure, păşune şi teren arabil. Deşi primul termen al acestei cauze a avut loc la Făgăraş încă din luna ianuarie a anului 2014, nici până acum nu s-a judecat pe fond. Dosarul a fost amânat de zece ori, la fel cum s-a întâmplat şi miercuri, 24 februarie. Motivul îl reprezintă faptul că dosarul de fond, cel pe baza căruia se judecă revizuirea, este la DNA Timişoara, care a demarat o anchetă privind averea primită de familia Colţeu. Aşadar, şi miercuri a fost înregistrată o nouă amânare, următoarea înfăţişare fiind stabilită pentru data de 25 mai.

Amânare pe contestaţie

Un alt proces a avut loc joi, 25 februarie, la Judecătoria Ineu. De această dată obiectul a fost contestarea executării silite în cazul familiei Biriş din Nadăş. În baza unei hotărâri judecătoreşti, familia Colţeu a trimis executorul judecătoresc să îi scoată afară pe membrii familiei Biriş din casa în care aceştia locuiau de zeci de ani. Însă tentativa de executare s-a lăsat cu scandal, iar instanţa a decis să amâne executarea până când va fi judecată contestaţia depusă de familia Biriş. Însă nici termenul în acest proces nu a fost unul lung. Pentru că, la fel ca la Făgăraş, a lipsit dosarul de fond, exact sentinţa care a fost contestată. Mai mult, judecătorul a anunţat că nu vrea să mai judece acest dosar, aşa că va fi numit un alt magistrat care va prelua contestaţia depusă de familia Biriş. În procesul de la Ineu s-a decis amânarea până în data de 17 martie.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor