Două ședinţe de consiliu pentru gunoi

De Andreea Pintea
Reactualizat la:
18Comentarii
Două ședinţe de consiliu pentru gunoi
Întrucât consilierii PSD-ALDE nu au participat la ședința extraordinară de vineri dimineață cu privire la aprobarea contractului cu RETIM, s-a decis convocarea unei alte ședințe CLM de îndată.

Două ședințe de Consiliul Local Municipal pentru aprobarea contractului de salubrizare menajeră din Arad. Prima, „extraordinară”, a fost convocată la ora 11, având ca subiect „fierbinte” punctele 4 și 5: „Proiect de hotărâre nr. 137/2018 privind aprobarea Contractului 1603/24.10.2017 de delegare prin concesiune a gestiunii Serviciului de Salubrizare al Zonei I în cadrul Sistemului Integrat de Gestionare a Deșeurilor Arad”, respectiv „Proiect de hotărâre 141/2018 privind aprobarea încheierii Actului adițional nr. 1 la Contractul de delegare prin concesiune a gestiunii Serviciului de Salubrizare al Zonei I nr. 1603/24.10.2017 în cadrul Sistemului Integrat de Gestionare a Deșeurilor Arad”.

În sala Regina Maria a Palatului Administrativ, acolo unde s-a desfășurat ședința, au fost prezenți doar consilierii PNL și independentul Marin Lupaș, social-democrații și cei de la ALDE anunțând că nu intenționează să participe la acest vot, până când nu vor avea clarificările pe care le solicită. În acest condiții, atunci când s-a pus problema votului celor două proiecte cu RETIM-ul, primarul Gheorghe Falcă a solicitat scoaterea lor de pe ordinea de zi și convocarea unei ședințe de îndată, în care să se voteze o altă variantă a celor două proiecte.

„Am anticipat că cei de la PSD-ALDE nu vor participa la ședință și am luat legătura cu Ministerul Mediului. Le-am explicat problema noastră din Consiliu și i-am rugat să vină cu o soluție. Dacă nu trecem aceste proiecte prin Consiliul Local, riscăm să pierdem întreg proiectul, cu o valoare de 30 de milioane euro”, a punctat Gheorghe Falcă.

După aproximativ o oră de așteptare, consilierii au fost convocați din nou în Sala Regina Maria, unde, de această dată s-au supus votului două proiecte de mandatare pentru primar. Astfel, consilierii au votat mandatarea primarului Gheorghe Falcă pentru a vota în Adunarea Generală a Asociaților din cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor Județul Arad, în numele și pe seama Municipiului Arad. În acest context, Gheorghe Falcă se va prezenta luni la o ședință ADI, în care va vota contractul semnat cu firma RETIM.

Un alt punct care a trecut de votul consilierilor a vizat groapa de gunoi. Practic, prin proiectul votat, s-a închis cercul colectare-transport-depozitare a gunoiului menajer. La finalul ședinței, edilul-șef a punctat: „cred că trebuie să înțelegem că noi, în Consiliul Local, avem rolul de a dezvolta oportunități pentru municipiu, trebuie să lăsăm specialiștii să se pronunțe atunci când e vorba de detalii tehnice”.

Vărcuș: Așteptăm răspunsurile ANAP și ANRSC

Liderul grupului PSD-ALDE din Consiliul Local Municipal, Beniamin Vărcuş, a precizat încă de joi, 19 aprilie, că își vor da votul pe proiect doar după ce vor primi răspunsuri de la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) şi Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP). „După cum afirmam şi în urmă cu câteva zile, nu avem dreptul să ne jucăm când vine vorba despre un subiect atât de important şi nu putem lăsa la voia hazardului anumite proceduri sau calcule tarifare, care ar putea genera mari neplăceri arădenilor. Totul trebuie să fie clar, transparent şi expertizat de către instituţii ale statului precum ANRSC şi ANAP”, a punctat Vărcuș.18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor