Dr. Dana Negru va părăsi DSP Arad

De Diana Dutu
19Comentarii
Dr. Dana Negru va părăsi DSP Arad
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul acesteia în procesul privind incompatibilitatea.

După 25 de ani de activitate în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Arad, dr. Dana Negru – actualmente director executiv adjunct sănătate publică – va părăsi instituţia. Nu de bunăvoie, ci… constrânsă de împrejurări.

Sentinţa ÎCCJR

La finele săptămânii trecute, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României (ÎCCJR) a dat sentinţa în procesul dintre dr. Dana Negru şi Agenţia Naţională de Integritate (ANI): „Respinge cererea de repunere în termenul de declarare a recursului formulată de recurenta-reclamantă. Respinge recursul declarat de Negru Dana–Gabriela împotriva Sentinţei nr.189 din 30 iunie 2014 a Curţii de Apel Timişoara – Secţia contencios administrativ şi fiscal ca tardiv formulat. Definitivă.”

Practic, după ce a pierdut la Timişoara, dr. Negru a pierdut şi la Bucureşti. Ceea ce înseamnă că decizia ANI, prin care dr. Dana Negru era declarată incompatibilă, rămâne în picioare. Care este, mai exact, problema dr. Negru?

Incompatibilitatea

Conform ANI, Dana Negru „se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 8 noiembrie 2010, întrucât exercită, simultan, funcția publică de conducere de director executiv adjunct al DSP Arad, funcția de medic primar specialitatea epidemiologie în cadrul SC Terapeutica SA și calitatea de prestator activități de consultanță în specialitatea epidemiologie în cadrul SC Genesys Medical Clinic SRL.”

Astfel, Dana Negru nu a respectat dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „funcționarii publici […] pot exercita funcții în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate ca funcționar public […] potrivit fișei postului”.

Efect

Potrivit procedurii, în urma sentinţei definitive a ÎCCJ, Agenţia Naţională de Integritate va solicita Ministerului Sănătăţii încetarea raportului de serviciu al dr. Dana Negru. În cel mai scurt timp, este aşteptat ordinul de ministru prin care dr. Negru va fi pusă pe liber.

Totul a pornit de la Ţârle

Cei care cunosc cât de cât istoria recentă a Direcţiei de Sănătate Publică Arad îşi amintesc, probabil, că la originea problemelor dr. Dana Negru stă nimeni alta decât fosta directoare a instituţiei, dr. Gabriela Ţârle. În toamna anului 2012, aceasta a înaintat mai multe plângeri şi sesizări care-i vizau pe unii dintre angajaţii instituţiei. Printre aceştia, şi dr. Negru. Dar, pornind de la reclamaţiile dr. Ţârle, se mai află încă în vizorul justiţiei Ioan Drăgănescu, Ladinia Ardeu şi Laura Nicolescu (care a părăsit, între timp, DSP).19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor