Dracul şi Bunul Dumnezeu

Indignat de toate relele prin care trebuie să treacă omul de-a lungul efemerei sale vieţi pe Pământ, un mare filosof se întreba dacă nu cumva Dumnezeu şi Dracul îşi dau mâna pentru a-i chinui pe muritori, numai ca să se distreze….

Şandramaua construită pe baza votului uninominal începe să pârâie din toate încheieturile, mai ales după ce preşedintele Traian Băsescu a anunţat organizarea referendumului.

Forma în care a făcut-o mă determină să cred că preşedintele nu şi-a schimbat nici cu o iotă părerea că votul uninominal este o prostie, iar toată tevatura a fost făcută doar de dragul manevrării electoratului în direcţia dorită de el.

Sunt absolut sigur că niciunul dintre partidele politice româneşti nu doresc introducerea votului uninominal, dar, împotrivindu-se pe faţă i-ar face un mare serviciu lui Băsescu, dându-i motiv să spună că ţara asta nu mai poate fi la cheremul emanaţilor unor partide pe care nu le interesează soarta ţării şi a poporului.

De aici până la convocarea singurului referendum care îl interesează cu adevărat pe Băsescu- cel referitor la transformarea României în republică prezidenţială- nu ar mai fi decât un pas. Aşadar, partidele sunt obligate să spună că vor uninominal şi au căzut la înţelegere să afirme acest lucru, dar să facă pe dracul în patru ca acest proiect să nu se materializeze până la alegerile viitoare.

Pentru aceasta, se fac că se ceartă pe formă, nu pe fond, fiecare aducând argumente de natură să zăpăcească electoratul. În cele din urmă, alegerile din 2008 se vor desfăşura, aproape că pot să pun mâna în foc, tot în sistemul pe liste.

Aceasta, după parcurgerea mai multor etape în care rolul principal îl va avea Curtea Constituţională, la care vor apela toţi, pe rând, ca la judecata Bunului Dumnezeu. Şi cum va zice Curtea, aşa va fi, până când ne vom lămuri că filosoful avea mare dreptate…

Simion Todoca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !