Dragostea, premiată a 10-a oară

De Vasile Filip
Dragostea, premiată a 10-a oară
© Expoziţie cu cele mai frumoase scrisori
Concursul Bibliotecii Judeţene „Dulcea mea Doamnă / Eminul meu iubit” a ajuns la a X-a ediţie.

În anul acesta, concursul național de scrisori, eseuri, mesaje şi declaraţii de dragoste, „Dulcea mea Doamnă / Eminul meu iubit” al Bibliotecii Județene ” Alexandru D. Xenopol” totalizează zece ediții.

„De-alungul acestor ani, am jurizat și premiat dragostea – ne-a declarat Lucia Bibarţ, responsabil PR al Bibliotecii. Sute de scrisori au sosit pe adresa concursului nostru din toată țara. Chiar și din străinătate. De la elevi de gimnaziu, la seniori, în versuri sau în proză, participanții la concurs s-au întrecut în a așterne în cuvinte, pe hârtie sau în foldere, sentimentele de împlinire sau de deznădejde pricinuite de cel mai nobil sentiment uman: iubirea.

Uneori aceste compoziții, reale sau fictive, au fost atât de convingătoare în expresia și stilul lor, încât au stârnit admirația, aducând răsplata premiilor. Nu de puține ori expeditorul scrisorii, elevi sau adulţi, s-au dovedit talentați, făcând chiar parte din grupări literare, fapt care a crescut prestigiul concursului”.

16 lucrări premiate

În ediția 2016 au fost premiate 16 lucrări: 3 la secțiunea gimnazială, 4 la secțiunea liceeni, 4 la secțiunea tineri, 1 la secțiunea maturi și 4 la secțiunea seniori. Autorii scrisorilor sunt: din Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Huedin, Răducăneni, Lipova, Secusigiu, București și din Arad.

Festivitate de premiere

Festivitatea de premiere a întrecerii literare arădene va avea loc joi, 31 martie, la ora 13.00, în sala „Concordia” a bibliotecii.

Alături de premiați, la reușita momentului festiv va participa și trupa de teatru școlar a Lic. Tehnologic „Iuliu Maniu”- „Pan-philos”, coordontă de prof. Angelica Farcaș. Trupa va recita poeme de Eminescu și va interpreta scenete din dramaturgia românească.

Juriu

Din juriu au făcut parte profesoare de limbă română (Anca Demeter, Diana Brade) și scriitori ai Ligii arădene.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !