Drept la replică din partea Astra Vagoane Rail Industries

6Comentarii
Drept la replică din partea Astra Vagoane Rail Industries
În urma apariției în cotidianul dvs. a articolului „Fosta fabrică Astra Vagoane, cuprinsă de flăcări” semnat de I.C., în conținutul căruia se regăsesc o serie de informații eronate cu privire la situația juridică a imobilelor situate în incinta Astra Rail Industries SRL din Arad, Calea Aurel Vlaicu, precum și cu privire la modalitatea concretă de desfășurare a acțiunii de stingere a incendiului de sâmbătă, 29 septembrie 2015, informații eronate de natură a aduce prejudicii imaginii și intereselor societății, pentru o corectă informare a opiniei publice facem următoarele precizări:

În urma unei operațiuni de preluare fond de comerț derulată în vara anului 2012 Astra Rail Industries SRL, o societate înregistrată în România având acționariat german, este continuatoarea de fapt și de drept a activității desfășurate până la acea dată de către Astra Vagoane Arad SA, societate înființată în anul 1892 având ca profil construcția și repararea materialului rulant. Ca și consecință a acestei operațiuni de transfer de fond de comerț Astra Rail Industries SRL a dobândit calitatea de proprietar al tuturor imobilelor situate în Arad, Calea Aurel Vlaicu nr. 41 – 43, aparținând fostei societăți Astra Vagoane Arad SA. Situația juridică a acestora a rămas nemodificată până în prezent astfel încât, contrar susținerilor din articolul de presă incrimat, toate imobilele în discuție sunt în proprietatea și folosința exclusivă a Astra Rail Industries SRL, în scopul derulării activității acesteia de fabricare a materialului rulant.
În ceea ce privește operațiunea de intervenție desfășurată de echipajele ISU Arad la 29 septembrie 2015 în vederea localizării și stingerii incendiului izbucnit la acoperișul unei hale urmare a unor lucrări de reparații derulate de un terț în baza unor raporturi juridice încheiate de Astra Rail Industries SRL, facem precizarea că societatea noastră a asigurat echipelor de intervenție tot suportul și sprijinul logistic necesar în vederea derulării în cele mai bune condiții a acesteia, inclusiv sub aspectul alimentării cu apă de la hidranții din incintă a autospecialelor deplasate la fața locului. În astfel de condiții afirmațiile conform cărora „în incinta fostei fabrici nu se afla niciun hidrant funcțional” motiv pentru care aprovizionarea cu apă s-a realizat din alte surse exterioare incintei Astra Rail Industries SRL, dincolo de caracterul nereal al acestora sunt menite a aduce prejudicii de imagine societății noastre.
Mai facem precizarea că societatea noastră, cu un număr mediu de 2.500 salariați, o cifră de afaceri de 133 milioane euro la nivelul anului 2014 și o producție anuală de peste 2.000 unități vagoane pentru transport marfă pe calea ferată destinată exclusiv pieței Europei Centrale și de Vest, reprezintă unul din cei mai mari angajatori și contributori din vestul țării la bugetul local și bugetele centrale naționale, fapt ce accentuează gravitatea publicării unor informații eronate privitoare la aceasta.

POPESCU FULGER,
Administrator
ASTRA RAIL INDUSTRIES S.R.L.

Taguri: , ,


6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor