Drumul „cu flori” intră la asfaltat

De Alin Gherasim
3Comentarii
Drumul „cu flori” intră la asfaltat
Drumul Neudorf-limită de judeţ Timiş, în care au fost plantate flori în semn de protest, va fi modernizat în acest an.

A fost cel mai „colorat” şi „înflorat” drum pentru o perioadă de timp, dar acum gropile în care au fost plantate flori în semn de protest vor fi astupate cu asfalt. Şoseaua Neudorf-limită de judeţ Timiş va intra în proces de modernizare. Consiliul Judeţean Arad a demarat procedurile de licitaţie pentru refacerea celor şapte kilometri de drum. Aici nu va fi vorba despre o simplă reparaţie, ci despre o reabilitare cap-coadă. Tocmai de aceea, suma este pe măsură: 8,7 milioane de lei. Atât estimează CJA că va plăti pentru executarea lucrărilor de modernizare. Dar suma ar putea scădea considerabil. Şi asta pentru că, potrivit documentaţiei, câştigătoarea licitaţiei va fi societatea care va oferi preţul cel mai mic. Totuşi, apare şi un alt criteriu de atribuire: durata de finalizare a lucrărilor. CJA a lansat o durată maximă de 18 luni. Dar societatea care se va angaja că va termina modernizarea drumului mai repede va beneficia de un plus la stabilirea câştigătorului licitaţiei. Ofertele pot fi depuse până în data 12 iunie, după care va urma o perioadă de evaluare şi, în final, stabilirea ofertei cele mai bune.

A plantat flori

Drumul Neudorf-limită de judeţ Timiş a devenit cunoscut la nivel naţional în urmă cu doi ani de zile, când a devenit un… parc plin de flori. La acea dată, primarul comunei Zăbrani, de care aparţine satul Neudorf, împreună cu mai mulţi consilieri locali şi cu locuitori ai satului menţionat mai devreme, au cumpărat flori pe care le-au plantat în gropile uriaşe de pe drum. Totul pentru a atrage atenţia autorităţilor judeţene. „Am făcut apeluri în nenumărate rânduri la autorităţile judeţene timp de şapte ani de zile. Drumul care leagă Lipova de judeţul Timiş, în special pe tronsonul Neudorf-limită de judeţ, este distrus complet. Iar această şosea este una foarte importantă, face legătura între Valea Mureşului şi autostrada Arad-Timişoara”, spunea atunci Marian Toader, primarul din Zăbrani.

Până la finele lui 2018

Acum, la doi ani distanţă, Consiliul Judeţean a alocat fondurile necesare pentru modernizarea şoselei. Teoretic, până la finele anului 2018, cel târziu, şoferii care circulă pe relaţia interjudeţeană Arad-Timiş vor avea drum nou de la Neudorf până la limita cu judeţul vecin.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor