Drumuri mici pentru maşini prea multe

10Comentarii
Drumuri mici pentru maşini prea multe
ARAD – Oficialii de la Bucureşti recunosc faptul că ţara noastră trebuie să îşi dubleze capacitatea de transport.

Recensământul traficului de pe drumurile naţionale scoate la iveală un lucru general bănuit, dar neconfirmat de nimeni până acum: capacitatea de trafic pe drumuri este mult sub cerinţe.

„În urma recensământului traficului rutier demarat luni, 12 aprilie, pe reţeaua de drumuri publice din România, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) vă aduce la cunoştinţă următoarele aspecte: datele prezentate relevă necesitatea dublării capacităţii de circulaţie pe drumurile naţionale din România”, se arată într-un comunicat emis după începerea recensământului traficului. Problema este că pe drumurile naţionale aglomeraţia, pe lângă alţi factori, este de foarte multe ori cauza unor accidente, multe dintre ele sfârşite tragic.

În timpul sezonului estival, în special, persoane care vin din Occident şi intră de pe autostradă pe drumuri cu o bandă pe sens provoacă incidente rutiere din cauza aglomeraţiei. Până la urmă, oficialii CNADNR, compania care direcţionează banii ministerului către investiţii, îşi pun cenuşă în cap şi recunosc faptul că pe drumurile naţionale circulă de două ori mai multe maşini decât ar permite infrastructura actuală.

Cu toate acestea, pentru a „drege busuiocul”, cei de la CNADNR susţin că „datele nu arată că s-ar dubla numărul de autovehicule care vor circula în 2025, faţă de 2005”. Practic, această informaţie este doar „praf în ochi” pentru a distrage atenţia de la situaţia dezastruoasă în care se află drumurile naţionale. Prin judeţul Arad trec trei dintre cele mai circulate drumuri naţionale din întreaga ţară, cap de listă fiind DN 7, poarta de intrare dinspre occident. Celelalte drumuri naţionale sunt DN 79, între Arad şi Oradea, şi DN 69, care leagă judeţul nostru de Timişoara. Potrivit datelor companiei, pentru a prelua cu succes întreg traficul de pe drumurile naţionale care trec prin Arad ar fi nevoie de dublarea capacităţii de transport a acestora.

Practic, dublarea capacităţii de transport poate fi realizată numai prin lărgirea drumurilor şi realizarea a două benzi de circulaţie pe sens sau prin finalizarea autostrăzilor care să preia traficul de tranzit. Dar, până la finalizarea autostrăzilor, situaţia rămâne neschimbată: toate maşinile se vor înghesui pe drumurile existente în prezent.

JA-A.G.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor