Drumurile au provocat scandal în Consiliul Judeţean

De Alin Gherasim
9Comentarii
Drumurile au provocat scandal în Consiliul Judeţean
Toată lumea se aştepta la o şedinţă liniştită înainte de Paşti, cu strângeri de mână, dar consilierii PSD au făcut iar scandal.

Tot mai greu trece o şedinţă a Consiliului Judeţean Arad fără un scandal. În Joia Neagră, cu numai câteva zile înainte de Paşti, CJA s-a întrunit în şedinţă extraordinară pentru a aproba hotărâri urgente legate de depunerea proiectelor pe fonduri europene. Iniţial, şedinţa a fost liniştită şi totul lăsa să se înţeleagă faptul că, la final, indiferent de partid, consilierii se vor despărţi cu strângeri de mână. Dar nu a fost să fie. După ce au fost parcurse cele cinci proiecte de pe ordinea de zi, trei dintre ele referindu-se la proiectele de modernizare a drumurilor judeţene pe fonduri europene, vicepreşedintele CJA, Sergiu Bîlcea, a ţinut să facă o trecere în revistă a priorităţilor CJA în legătură cu infrastructura rutieră. A prezentat şoselele care vor fi modernizate pe fonduri proprii, a prezentat drumurile care vor fi modernizate cu ajutorul fondurilor europene transfrontaliere şi a prezentat şi drumurile care vor fi modernizate cu fonduri europene, în cadrul POR 2020. Consilierii din Opoziţie au stat şi au ascultat, în tot acest timp, pledoaria lui Bîlcea.

Apoi vicepreşedintele CJA a ajuns la şoselele ce se doresc a fi modernizate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, finanţat de Guvern. „PNDL intră în puterea voastră de convingere a Ministerului Dezvoltării”, a spus Bîlcea. Această frază, cu toate că este cât se poate de reală, le-a „dat foc” celor de la PSD. Dintr-odată, consilierii din Opoziţie nu au vrut să mai asculte prezentarea lui Bîlcea. „Este şedinţă extraordinară, vă rugăm să opriţi această prezentare. Pentru că la şedinţele extraordinare nu sunt puncte de Diverse, ca să putem discuta”, a spus Marius Sulincean.

„Încerc doar să vă prezint strategia de dezvoltare a infrastructurii rutiere a judeţului Arad”, a încercat să îi convingă Sergiu Bîlcea. Degeaba. Pesediştii s-au ridicat şi au părăsit sala. „Nu vă interesează strategia judeţului? Vorbim despre drumuri pe care circulă oameni care v-au ales să îi reprezentanţi în Consiliul Judeţean”, a încercat o ultimă variantă vicepreşedintele CJA. Fără succes.

Nu au forţă?

Sergiu Bîlcea şi-a continuat prezentarea, insistând asupra faptului că este nevoie ca toţi actorii politici să facă front comun pentru a aduce bani guvernamentali în judeţul Arad. La final, a ţinut, însă, să îi taxeze pe pesedişti: „nu vor să recunoască faptul că nu au forţă la Bucureşti şi că nu pot aduce fonduri pentru Arad. Din fericire, nu ne-am lăsat în baza lor. Am mers noi la Ministerul Dezvoltării şi vom aduce bani pentru judeţul nostru”, a spus Bîlcea.

Acesta a fost completat de preşedintele Iustin Cionca, acesta declarând că „nu ştiu dacă vom primi finanţare pentru toate proiectele depuse pe PNDL, dar vom primi cu siguranţă bani pentru câteva dintre ele. Sunt depuse 12.000 de proiecte la Ministerul Dezvoltării, dintre care vor fi finanţate vreo 5.000 de proiecte. Sperăm să prindem cât mai multe finanţări pentru drumurile judeţene”.

Gust amar de sărbători

Atitudinea consilierilor PSD, care nu pot fi înţelegători nici măcar în preajma marilor sărbători, i-a lăsat un gust amar lui Iustin Cionca. La finalul şedinţei, acesta a spus că „din păcate, nu ne putem înţelege nici de sărbători. Nu ne putem strânge mâna nici măcar acum”.

Taguri: , , ,


9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor