Drumurile judeţene, reparate prin metode noi

De Alin Gherasim
7Comentarii
Drumurile judeţene, reparate prin metode noi
Peste 100 de kilometri de drumuri judeţene vor fi reparate prin două metode de lucru care nu au fost folosite des în Arad.

Cum fondurile disponibile pentru modernizarea drumurilor judeţene nu sunt foarte multe, cum bugetul Consiliului Judeţean Arad are de suferit de o vreme încoace, dar cum şoselele judeţului au nevoie de reparaţii şi reabilitări, conducerea intituţiei judeţene caută soluţii. Iar două au fost identificate: reparaţii prin covoare bituminoase şi prin tratamente bituminoase. „Am decis ca, pe anumite tronsoane de drum, să realizăm covoare bituminoase. Aceste lucrări se referă la reparaţii ale părţii carosabile, urmate de aşternerea unui strat de asfalt cu o grosime de cinci centimetri”, a explicat Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean. Acesta a mai spus că „a fost aleasă această soluţie pentru că traficul pe tronsoanele gândite de noi să intre în reabilitări este unul scăzut”. O astfel de reparaţie ar rezista aproximativ cinci ani de zile.
Programul gândit de CJA este întins pe o perioadă de patru ani de zile, îşi propune să repare aproximativ 50 de kilometri de drumuri judeţene, iar lucrările ar urma să înceapă încă din primăvara viitoare. Câteva drumuri pe care vor fi realizate covoarele bituminoase sunt Mâsca-Măderat, Socodor-Şiclău-Grăniceri şi Sebiş-Buteni.
O altă metodă de reparaţii gândită de CJA se referă la tratamente bituminoase aplicate pe drumuri care sunt în stare bună, dar care au nevoie de protecţie. „Viaţa acestor drumuri este prelungită, prin acest tratament, cu trei ani de zile. Reparaţia se referă la drumurile aflate în stare decentă, iar tratamentul bituminos are menirea de a proteja partea carosabilă”, a explicat vicepreşedintele CJA. Acest procedeu a fost deja realizat pe câteva drumuri, cum ar fi DN 7-Semlac, Lipova-Neudorf sau Felnac-limită de judeţ Timiş, iar CJA vrea să continue reparaţiile prin această metodă pe alţi 50 de kilometri de drumuri judeţene, printre tronsoanele vizate numărându-se Arad-Curtici, Seleu-Ineu sau Iratoşu-Dorobanţi.

Taguri: , , ,


7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor