Drumurile naționale din Arad, deszăpezite cu utilaje de împrumut

De Diana Dutu
3Comentarii
Drumurile naționale din Arad, deszăpezite cu utilaje de împrumut
Procedura de licitație pentru contractarea activității de deszăpezire nu a fost încă finalizată.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că asigură activitatea de deszăpezire pe înreaga retea de autostrăzi și drumuri naționale prin firmele cu care compania a încheiat contracte, dar și cu resurse proprii companiei sau prin redistribuirea utilajelor din cadrul contractelor deja încheiate. CNAIR a precizat că pentru loturile unde încă nu sunt încheiate procedurile de licitație (din cauza contestațiilor, perioadelor legale de așteptare pentru încheierea acordurilor cadru), activitatea de deszăpezire se va efectua cu utilajele proprii sau cu utilaje distribuite din cadrul altor acorduri cadru semnate.
Din păcate, în această ultimă categorie se află și drumurile naționale din județul Arad, procedurile de contractare a activității de deszăpezire a acestora fiind încă în curs (procedura de licitație a fost contestată la CNSC de către unul dintre ofertanți). În aceste condiții, CNAIR a dispus: Secția Drumuri Naționale (SDN) Arad „se va asigura prin redistribuire de utilaje din acorduri cadru care sunt semnate – SIA Autostrăzi”. Potrivit unei informări anterioare a CNAIR, „conducerea DRDP Timișoara a dispus relocarea a 16 auto-utilaje cu RSP și lamă și 7 încărcătoare pentru bazele din cadrul SDN Arad, utilaje care reprezintă aproximativ 50% din totalul de utilaje prevăzut în planul de iarnă.”
În ceea ce privește activitatea de deszăpezire pe lotul de autostradă din județul Arad, cel puțin în teorie nu sunt probleme. A fost încheiată procedura de achiziție pentru a asigura toată logistica necesara procesului de deszăpezire pentru patru ierni, adică până în 2020.
Dincolo de acestea, conducerea CNAIR face apel la conducătorii auto ca, în caz de vreme rea, să respecte toate restricțiile și reglementările ce se impun pentru a evita orice evenimente neplăcute.



3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor