Dublă aniversare la Generală 1

35Comentarii
Dublă aniversare la Generală 1
ARAD – 50 de ani de învăţământ în limba română şi 160 de ani de la naşterea patronului spiritual.

Teatrul de Marionete a găzduit, ieri, o dublă sărbătoare a Şcolii Generale nr.1 „Mihai Eminescu” Arad:  împlinirea a jumătate de secol de învăţământ în limba română în această şcoală şi aniversarea a 160 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu, patronul spiritual al şcolii.

Manifestările au fost onorate de personalităţi locale – ÎPS Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, prof. inspector Mariana Tocaciu, reprezentant al I.Ş.J. Arad, Gheorghe Schill, consilier local – şi personalităţi legate sentimental de această unitate de învăţământ – prof. Mihai Matekovits, director în Ministerul Educaţiei (fost director al şcolii timp de 18 ani), prof. Florin Didilescu, director al Bibliotecii Judeţene (fost elev al şcolii, în urmă cu 48 de ani), prof. Maria Orodan, director al Liceului deArtă „Sabin Drăgoi” (în parteneriat cu şcoala sărbătorită).

După cuvântul de deschiderea al directorului Şc. Gen. „M. Eminescu”, prof. Iliţa Moldovean, şi mesajele invitaţilor, a urmat decernarea premiilor la Concursul naţional de creaţie literară şi plastică „Mai aproape de Eminescu”. Concursul, organizat de şcoala arădeană, s-a aflat în acest an la a II-a ediţie şi a cuprins trei secţiuni – creaţii literare, creaţii plastice şi prezentări powerpoint – la care au participat sute de elevi din toată ţara.

În final, elevii şcolii sărbătorite, în colaborare cu Liceul de Artă, au prezentat un program artistic cu recitări de versuri şi cântece pe texte eminesciene, dar dansuri (cu majorete mici şi mari) şi jocuri populare.

„Se împlinesc 50 de ani de la iniţierea învăţământului în limba română la Şcoala „Mihai Eminescu” din Arad, ne-a spus prof. Iliţa Moldovean, directorul şcolii.  Este un lucru recunoscut că aceşti 50 de ani echivalează cu tot atâţia ani de excelenţă în cadrul şcolii noastre. Să nu uităm însă că sunt ani în care învăţământul în limba română a coexistat cu cel în limba maghiară şi germană, ca o exemplificare perfectă a devizei Uniunii Europene: Unitate în diversitate”.

V.F.35Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor