Dublă întâlnire la bibliotecă

De Eugen Rogojan
Dublă întâlnire la bibliotecă
Romulus Bucur și Ioan Matiuț se prezintă, vineri, în fața publicului arădean, la Biblioteca Județeană.

Evenimentul va avea loc în Sala „Astra” a Bibliotecii Județene, vineri, 26 octombrie, de la ora 17, în cadrul proiectului Biblioteca de literatură arădeană de azi.

Romulus Bucur

Născut la Arad, Romulus Bucur trăiește astăzi în Brașov. A debutat în România Literară, în anul 1978, iar în 1984 a publicat și primul său volum, „Greutatea cernelii pe hârtie”. De atunci, a publicat peste zece volume de poezie, eseuri și critică literară. A primit premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România (1984) și premiul pentru poezie al Asociației Scriitorilor Profesioniști din România, ASPRO (1998), Premiul Filialei Arad a Uniunii Scriitorilor (1995, 1998, 2000, 2009), Premiul pentru multimedia al Centrului Internațional pentru Artă Contemporană (1996), Premiul pentru critică al revistei «Poesis» (2000). De asemenea, colaborează cu zeci de reviste literare din țară și străinătate.

Ioan Matiuț

Scriitor, jurnalist și editor, Ioan Matiuț s-a născut la Chișineu Criș, în județul Arad. Redactor șef al revistei lunare Monitorul Cultural, redactor al revistei literare Arca și director al editurii Mirador, Matiuț a scris mai multe volume de poezie, având poeme traduse în engleză, franceză, germană, sârbă, slovenă, arabă, italiană, spaniolă, poloneză, maghiară și chineză. A primit premii din partea Uniunii Scriitorilor din România, Asociaţiei Presei Literare şi a Editurilor din Romania (A.P.L.E.R.), Principesei Margareta a României, precum şi a revistelor Convorbiri Literare şi Semne.

Proiectul

Manifestarea de vineri face parte din seria de întâlniri autor-public organizate de Biblioteca Județeană „A. D. Xenopol” Arad în cadrul proiectului „Biblioteca de literatură arădeană de azi” co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național AFCN. Proiectul „Biblioteca de literatură arădeană de azi” este dedicat scriitorilor și cititorilor și are ca scop punerea în valoare a autorilor de literatură contemporană din Arad, prin promovarea acestora în mediul online. Toate produsele, serviciile și evenimentele realizate în acest proiect sunt gratuite și cu acces liber.

Întâlnirile

Până acum, în cadrul întâlnirilor autor-public organizate în cadrul proiectului, s-au prezentat autori arădeni precum Lia Faur, Iulian Leonard, Alin Ioan, T.S. Khasis sau Cosmin Leucuța.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !