Dublă lansare de carte la Muzeul din Şiria

De D.B.
Dublă lansare de carte la Muzeul din Şiria
Teodor Poneavă, cu „Șiria într-o viață” şi Horațiu Simion, cu „Schițe din popor”.

Evenimentul lansării noului volum al preotului Teodor Poneavă și cel al nepotului său, Horațiu Simion, a avut loc vineri, 28 august, la Muzeul Memorial ,,Ioan Slavici și Emil Monția” din Șiria. Părintele a prezentat în fața numeroasei asistențe noua sa carte, intitulată „Șiria într-o viață”, ce cuprinde momentele marcante pe care acesta le-a trăit în Șiria, oamenii alături de care a trăit, dar și despre regimul comunist care s-a resimțit și în comuna sa natală. Nepotul său, Horațiu Simion, în vârstă de 13 ani, și-a lansat și el opera, intitulată „Schițe din popor”, o carte în care sunt evidențiate tipurile de români care trăiesc în zilele noastre, stilul folosit de tânărul scriitor putând fi comparat cu cel al lui I.L. Caragiale. De menționat ar fi faptul că Horațiu Simion este la a doua lucrare tipărită deja, prima fiind intitulată „Prima carte”. De asemenea, în cadrul acestui eveniment și-a făcut debutul în lirism și Petru Voștinariu, un tânăr șirian, care se evidențiază prin pictură, dar iată că îl caracterizează și dragostea pentru poezie. După ce fiecare artist și-a prezentat opera, cei prezenți în sală au fost invitați să evalueze ceea ce au auzit. Cei care au oferit feedback au fost prof. Marcel Priescu, primarul Valentin Bot, învățătoarea Olimpia Simarton, Maria Poneavă, dar și muzeograful Laura Mateș, a cărei muncă depusă în cadrul muzeului din Șiria este tot mai fructoasă.lansare

Cuvinte de laudă

Toți cei care au oferit un feedback pentru acastă dublă lansare au avut numai cuvinte de laudă la adresa celor trei artiști, urându-le sănătate și multă putere de creație.

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !