Dublu la contravenții: 1.000 de arădeni sancționați în februarie

De Valentin Goran
9Comentarii
Dublu la contravenții: 1.000 de arădeni sancționați în februarie
În februarie polițiștii locali au amendat cu 587 de arădeni mai mulți față de luna ianuarie.

Odată cu gradele în creştere, după luni bune în care frigul ne-a guvernat, pare că arădenii sunt şi mai predispuși să comită ilegalități. Dovada ne este oferită de statistica Poliției Locale Arad pentru luna februarie, din care rezultă faptul că 1.014 arădeni au fost sancționați cu suma totală de 423.957 lei, echivalentul a peste 95.000 euro, comparativ cu luna ianuarie, când polițiștii locali au rupt doar 427 de procese verbale în valoare de aproximativ 38.500 euro.

Alcoolul și tutunul, în top

Dacă în luna ianuarie au fost surprinși 55 de arădeni consumând alcool pe domeniul public, în februarie au fost sancționați 77 de arădeni, care au scos din buzunare, fiecare, câte 100 de lei. O creștere considerabilă este înregistrată însă la fumatul în spațiile publice, respectiv abateri de la Legea fumatului – 15/2016, pentru care 29 de arădeni au fost sancționați fiecare cu câte 390 de lei, față de șapte arădeni, câți au fost surprinși în ianuarie. În ceea ce îi privește pe cerșetorii amendați, considerăm această rubrică una care ține doar de cifre și statistici, în condiţiile în care sumele care ar trebui să se strângă nu vor mai veni niciodată. În total, în primele două luni ale acestui an, au fost sancționați 107 cerșetori cu suma de 12.300 de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 115 lei de fiecare.

Amenzi noi în „circuit”

Luna februarie aduce cu sine amenzi cu totul noi pe care polițiștii locali le-au introdus în „circuit”. Cel puțin noi pentru statisticile furnizate până acum. Este vorba de practicarea prostituției, nesupravegherea minorilor, tulburarea liniștii publice ori neîntreținerea curățeniei. Pentru practicarea prostituției au fost sancționate 30 de femei cu o sumă totală de 16.500 lei, respectiv o medie de câte 550 de lei fiecare. Alți 29 de arădeni au fost sancționați de polițiști pentru că au folosit expresii jignitoare, dar și pentru că și-au satisfăcut nevoile fiziologice pe domeniul public. Pentru că au înjurat și au urinat pe unde au apucat, fiecare dintre cei surprinși a fost sancționat cu câte 200 de lei. Alți nouă arădeni au fost amendați pentru că au devenit violenți și au perturbat liniștea publică, aceştia urmând să scoată din buzunare o sumă deloc de neglijat, 5.900 de lei. Ultimele opt amenzi din topul nostru, ce însumează câte 350 de lei pentru fiecare arădean sancționat, ar putea fi rupte la cel puțin jumătate din municipiu. Este vorba de neîntreținerea curățeniei incintelor proprii și a trotuarelor.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor