După 25 de ani. Alternative și provocări

De Diana Dutu
După 25 de ani. Alternative și provocări
După 25 de ani. Alternative și provocări
Cartea cu acest titlu, în fapt un dialog inedit pe tema alegerilor din 2014, va fi lansată vineri, la Arad.

Vineri, 19 iunie 2015, ora 18.00, va avea loc lansarea unui volum de excepție „După 25 de ani. Alternative și provocări” de Paul Cernat și Alexandru Matei – doi universitari de București, într-un dialog inedit pe tema alegerilor din 2014. Evenimentul ava vea loc la Casa Universitarilor și Studenților UVVG (B-dul. Revoluției, nr. 92). Prezintă: Oana Matei și Cristian Bențe, moderator: Lia Faur.

5lansare

Prefațatorul cărții, Ovidiu Șimonca, ne pune în temă cu Noul discurs ce se prefigurează aici: „Dar ce este cu adevărat formidabil în această carte ține de noul discurs pe care îl practică cei doi autori. Cînd spun discurs, mă refer la tipul de raportare la realitatea politică și la valurile create de această realitate în mediul intelectual. Cei doi autori au făcut acest schimb de scrisori deschise nu gîndindu-se la memoria sertarului (care va fi răscolită peste 30 sau 50 de ani de istorici literari plini de acribie), ci la timpul prezent. Au scris aceste epistole într-o gazetă săptămînală, în Observator cultural, convinși de impactul pe care îl au (și au avut impact: pe internet, articolele lor, în toate săptămînile cît a durat acest schimb de scrisori, au fost în topul celor mai vizualizate și mai comentate articole, iar mesajele – și cele electronice, pe site, cele pe Facebook, și din poartă în poartă – au arătat că autorii au ajuns într-un punct în care: a) enervează; b) sînt citiți și luați în seamă; c) stîrnesc nedumerire (de ce doi literați discută politică?); d) discută cît se poate de argumentat despre o realitate volatilă. Deci avem un discurs, pentru că el se des-chide spre cititor/alegător, căruia îi oferă o interpretare, una dintre multele, fără să aibă pretenția hegemoniei intelectuale”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !