Duşi la şcoală pe bani grei

3Comentarii
Duşi la şcoală pe bani grei
ARAD – Primăria plăteşte zeci de mii de lei pentru transportul unor şcolari de acasă la unităţile de învăţământ.

Primăria va plăti o sumă de până la 74.000 lei pentru transportul elevilor la şcoli, pe şase rute. Anunţul a fost făcut vineri, Municipalitatea căutând o firmă dispusă să asigure transportul elevilor atât cu microbuzele aparţinând Primăriei, cât şi cu autobuze proprii.

Primăria a stabilit şase rute pe care urmează să se efectueze transportul şcolarilor. Cert este că nu toţi elevii vor putea să se folosească de mijloacele de transport  plătite de Primărie. Transportul va fi asigurat pentru elevii cu dizabilităţi, de la domiciliu la şcoală, respectiv, pentru elevii care locuiesc în cartiere aflate la distanţă mare de centrul oraşului şi care nu dispun de mijloace de transport în comun

Licitaţia va avea loc la finele acestei luni, iar contractul va fi semnat pentru o perioadă de până la sfârşitul anului, cu posibilitatea de prelungire cu patru luni.

Microbuze

Prima rută este stabilită din zona centrală (strada Crişan) – Florăria Iza – Mărăşeşti – Confecţii – Alfa- Traian- Gara CFR Aradu-Nou – Subcetate, unde va circula un microbuz de opt persoane. Cea de a doua rută acoperă, cu un microbuz de 16 persoane, zona Arad – Variaşu Mare (de la Şcoala Nicolae Bălcescu la ferma Iratoş). O altă rută, pe care va circula tot un microbuz cu 16 locuri, este între blocurile de pe strada Tarafului şi Liceul Csiki Gergely. Se acoperă şi zona dintre cartierele Aurel Vlaicu şi Subcetate. Pe această rută va circula un microbuz cu capacitatea de transport de 16 persoane. Un alt microbuz, cu capacitatea de minim 26 de persoane, urmează să asigure transportul şcolarilor între Calea Bodrogului – Alfa şi Şcoala nr.3 de pe strada Oituz, respectiv, Şcoala nr.18., de pe strada V. Conta. Un alt microbuz, cu capacitatea de transport de minim 19 persoane, va circula pe ruta IAS Aradul Nou – Şcoala Generală nr.20, de pe strada Posada.

Grijă mare

Nu oricine se va putea ocupa de transportul şcolarilor în municipiu. Pe lângă toate cerinţele obişnuite de participare la licitaţie, firmele de transport vor trebui să prezinte recomandări de la doi beneficiari privind prestarea serviciilor de transport.

S.B.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor