E gata lista de priorităţi pentru locuinţele Primăriei

De Adriana Barbu
4Comentarii
E gata lista de priorităţi pentru locuinţele Primăriei
© Se afişează lista la Primărie Foto. JA
S-au analizate dosarele depuse, s-au făcut anchete, clasamente, iar acum s-a pus punct final listei de priorităţi pentru o locuinţă de la Primăria Arad.

Municipalitatea a anunţat faptul că „în perioada 06 – 12.10.2016, se afișează lista de priorități pentru obținerea unei locuințe sociale la sediul Primăriei Municipiului Arad. Punctajul a fost calculat în baza Hotărârii Consiliului Local nr.52/04.03.2016, cu privire la aprobarea criteriilor de punctare pentru soluționarea cererilor de locuințe sociale, aprobarea formularului de înscriere pe lista de priorități și actele justificative pentru întocmirea dosarului”.

Cei care nu sunt de acord cu lista întocmită de Primăria Arad trebuie să ştie că „eventualele contestaţii se pot depune în termen de 5 zile lucrătoare”, începând însă cu data de 11.10.2016, şi că acestea se soluţioneaza în termen de 5 zile lucrătoare de la data înregistrării acestora de către Comisia de analizare a dosarelor de repartizare a locuințelor sociale.

Listele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi supuse aprobării Consiliului Local al Municipiului Arad, urmând ca după aprobare să fie afișate la sediul Primăriei Arad. Chiar şi aşa, până la atribuirea de locuinţe familiilor aflate în nevoie calea e lungă, pentru că acestea vor fi date în ordine descrescătoare a punctajului de către Comisia de analizare a dosarelor de repartizare a locuințelor sociale în funcţie de câte imobile are disponibile Municipalitatea la acea dată. Şi nu vorbim de locuinţe de top, ci de unele care lasă de dorit, ori altele situate pe celebra stradă Tarafului, pe care mai nimeni nu le vrea din cauza amplasamentului lor. Totuşi, Primăria avertizează că „locuința atribuită nu poate fi refuzată decât în condițiile în care se renunță și la dreptul locativ astfel câștigat”.

Au prioritate

Cine va avea prioritate la obţinerea de locuinţe? „Persoanele/familiile evacuate din imobilele retrocedate foștilor proprietari, aflate pe lista de priorități întocmită în baza Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Arad nr.117/2007 privind stabilirea criteriilor pentru ordinea de prioritate a repartizării locuinţelor din fondul locativ de stat, familiile care îndeplinesc condiţiile prevăzute de O.U.G. nr. 40/1999”.

99 de dosare

Per total, până la momentul la care se puteau depune cereri pentru o locuinţă, la Primăria Arad au fost depuse 99 de dosare complete. Bătălia pentru un ajutor de la Municipalitate se va da între acestea.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor