E lucru cert: dispare IMAR

9Comentarii
E lucru cert: dispare IMAR
ARAD – Acţionarii fabricii de mobilă au hotărât să pună lacătul definitiv pe ceea ce a fost o marcă a oraşului.

Colosul industriei arădene, fabrica ce a oferit locuri de muncă la zeci de mii de arădeni de-a lungul celor peste o sută de ani de existenţă va fi doar o pagină în istoria oraşului. Acţionarii ce deţin actualmente fabrica de mobilă IMAR S.A. Arad au stabilit, în unanimitate, că e momentul să dizvolve şi să lichideze societatea.

Potrivit Monitorului Oficial din nr. 103 din 15 ianuarie 2010, Adunarea generală a acţionarilor SC IMAR SA Arad ce a fost convocată cu câteva zile înainte de finalul anului s2009, mai exact pe 28 decembrie, a hotărât în unanimitate, cu prezenţă de 78,13% dintre acţionari, să aprobe începere procedurii de dizolvare. Hotărârea a fost luată „având în vedere concluziile raportului consiliului de administraţie privind starea economică şi financiară a societăţii”. Mai mult, în cadrul Adunării generale a acţionarilor s-a desemnat şi un lichidator care se va duce la îndeplinire doleanţa acţionarilor, comisionul lunar al acestuia fiind stabilit la cuantumul de trei mii de euro pe lună. Scopul dizolvării societăţii pare a fi unul singur: „îngroparea” definitivă a datoriilor către bugetul de stat, dar şi către anagajaţi şi alţi debitori.

Această suspiciune este confirmată şi prin acţiunea din instanţă a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad, care a deschis un proces la Tribunalul Arad pentru a amâna dizolvarea societăţii până la recuperea măcar a unei părţi din datoriile de peste un milion de lei ale fabricii ce a reprezentat, odată, un brand pentru Arad.

JA-A.P.

Taguri: , ,


9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor