E vremea cererilor pentru locuinţe sociale

De Adriana Barbu
3Comentarii
E vremea cererilor pentru locuinţe sociale
© Poţi spera la o locuinţă de la stat, dacă depui cerere acum
Primăria Arad anunţă că, de luni până pe 9 septembrie, se pot depune cereri pentru locuinţe sociale.

Primăria Municipiului Arad anunță că, în perioada 29.08 – 09.09.2016, se primesc cereri pentru locuințe sociale, în baza Hotărârii Consiliului Local nr.52/04.03.2016. Cine poate înainta astfel de cereri? „Pentru a fi eligibili, solicitanții trebuie să fie cetățeni români cu domiciliul stabil în municipiul Arad care să nu dețină, să nu fi deţinut sau înstrăinat după 1 ianuarie 1990 o locuinţă proprietate personală, teren construibil sau casă de vacanţă în România (idem soţul/soţia sau copiii cu care locuiesc şi se gospodăresc împreună), iar veniturile să nu depășească câștigul salarial net lunar pe economie. Criteriile de eligibilitate și de punctaj sunt prevăzute de Hotărârea Consiliului Local nr.52/04.03.2016 ( http://www.primariaarad.ro/files/hotariri/h7910.pdf )”, se arată într-un comunicat remis de Primăria Arad.

Cererile pentru a primi o locuinţă de la stat se pot depune de luni la Registratura Primăriei Arad, însoțite de documente justificative privind situația solicitanților. Lista documentelor justificative poate fi consultată pe site-ul Primăriei (www.primariaarad.ro) sau la Serviciul Relații cu Publicul din cadrul Primăriei Municipiului Arad. În cee ce priveşte evaluarea dosarelor, aceasta va fi făcută de către Comisia de analizarea a dosarelor de repartizare a locuințelor sociale, va dura 15 zile lucrătoare, iar acestea vor fi calculate de la ultima zi de depunere a dosarelor (9 septembrie).

Procedura

„După întocmirea listelor de priorități în ordinea descrescătoare a punctajului obținut de solicitanți, acestea se vor afișa la sediul Primăriei Arad. (…). După publicarea listelor de priorități, va exista perioada pentru depunerea eventualelor contestații (5 zile lucrătoare). Contestațiile se rezolvă în termen de 5 zile lucrătoare de la data înregistrării. Listele finale, după soluționarea contestațiilor, se supun aprobării Consiliului Local al Municipiului Arad. Atribuirea locuințelor se va face în limita disponibilului, în ordine descrescătoare a punctajului, de către Comisia de analizare a dosarelor de repartizare a locuințelor sociale. Locuința atribuită nu poate fi refuzată decât în condițiile în care se renunță și la dreptul locativ astfel câștigat”, se mai arată în comunicat.

Cine are prioritate

Mai mult, vor exista şi arădeni care vor avea întâietate la locuințele sociale ale Primăriei Arad: „Persoanele/familiile evacuate din imobilele retrocedate foștilor proprietari, aflate pe lista de priorități întocmită în baza Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Arad nr.117/2007 privind stabilirea criteriilor pentru ordinea de prioritate a repartizării locuinţelor din fondul locativ de stat familiilor care îndeplinesc condiţiile prevăzute de O.U.G. nr. 40/1999, vor avea prioritate la obținerea unei locuințe”, spune Primăria Arad.

Vezi de ce documente ai nevoie

Iată care sunt documentele care vor însoți cererile de locuințe sociale: copii acte de identitate pentru toți membri familiei (BI/CI, certificat naștere minori), copii acte de stare civilă (certificate de naștere, de căsătorie/sentință de divorț, după caz), copii acte de studii (doar pentru solicitant), declarație notarială privind încadrarea în condițiile legale, respectiv cu privire la faptul că nu au deținut, nu dețin și nu au înstrăinat o locuință proprietate personală, o suprafață de teren construibil proprietate personală, o casă de vacanță proprietate personală, pe teritoriul României după 01.01.1990, nu au beneficiat de sprijinul statului în credite și execuție pentru realizarea unei locuințe, nu dețin, în calitate de chiriaș, o altă locuință din fondul locativ de stat, nerevendicată în baza legilor speciale.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor