Echipajele de ordine publică care acţionează în teren, dotate cu tablete

De Ioana Costas
9Comentarii
Echipajele de ordine publică care acţionează în teren, dotate cu tablete
© foto: I.C.
Ministerul Afacerilor Interne anunţă că va introduce tablete pentru echipajele de ordine publică care acționează în teren. Proiectul este finanţat din fonduri europene.

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat vineri, 19 august, că „demersul dotării cu tablete pentru echipajele de intervenție se dezvoltă în cadrul unui proiect care a fost evaluat şi selectat pentru finanțare din fonduri europene, respectiv Fondul pentru Securitate Internă, componentă de Cooperare Polițienească (FSI Police), în anul 2013. Proiectul respectiv a fost ulterior introdus ca acțiune în Programul Național FSI, document aprobat de către Comisia Europeană în anul 2015”.

Cu sprijinul acestor dispozitive, echipajele din teren vor beneficia de acces securizat și rapid la bazele de date și vor putea introduce în sistem informații direct de la fața locului.

MAI a punctat că „astfel, verificarea identității persoanelor va fi mult mai rapidă, existând posibilitatea inclusiv a vizualizării în timp real a datelor și imaginii celor verificați. Totodată, echipajele care intervin la urgențele semnalate prin sistemul 112 vor putea accesa pe timpul deplasării la fața locului date preliminare privind istoricul altor evenimente semnalate la coordonatele respective, persoane implicate și eventualul trecut infracțional al acestora, adaptându-și astfel modul de intervenție și resursele alocate, crescând eficiența acțiunilor operative”.

Proiectul pilot se va derula, din păcate, doar la nivelul municipiului București și județelor Constanța și Brașov, „urmând ca primele tablete să fie date în utilizarea structurilor de poliție până la sfârșitul acestui an”.

Ulterior acestui pilot, se intenționează ca astfel de dispozitive să fie introduse și pentru echipajele de intervenție ale Jandarmeriei Române, Inspectoratului General pentru Imigrări și Poliției de Frontieră Române. În cadrul proiectului pilot, în valoare de aproximativ 512.000 euro, se vor achiziționa de către Inspectoratul General al Poliției Române un număr de 665 de tablete și se va dezvolta sistemul de interconectare și comunicare securizată între acestea.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor