Eco-turismul, o şansă a satului

4Comentarii
Eco-turismul, o şansă a satului
Prea puţini îşi dau seama că paradisul ar putea fi mai aproape decât ne-am închipuit. 

Roşia Nouă  -  Unul dintre satele montane ce atinge „cota zero” între Arad şi Hundeoara, situat pe Valea Roşie, se întinde pe câteva sute de metri şi adună la un loc mai bine de 250 de săteni. Acesta este Roşia Nouă, comuna Petriş. Poate localnicii, nu îşi dau seama de frumuseţile în care le-a hărăzit Cel de Sus să-şi ducă traiul, decât atunci când întâlnesc zeci de turişti uimiţi de peisajele întâlnite dimprejurul văii.

„Veniţi cu noi!”

Aşa s-a întâmplat şi la sfârşitul săptămânii trecute, când, 50 de iubitori ai verdelui naturii, de la „Veniţi cu noi”, au adăstat în tabăra creştină din Roşia Nouă. Pe o zi însorită, ei au străbătut un traseu de aproximativ 16 kilometri pe jos, pornind din tabără Creasta Principală, cota Zero (zona între judeţele Arad şi Hunedoara), Creasta Principală, Sălaşul Varvara, până la satul Obârşia şi s-au umplut de liniştea munţilor, de culorile toamnei şi de frumuseţile unui peisaj rustic.

Spirit civic

Duminică, 25 noiembrie, a.c., în ziua de vot, câţiva dintre ei s-au deplasat în secţia de votare a sătucului ca să îşi exercite acest drept cetăţenesc… O altă echipă de turişti a fost prezentă la slujba de duminică, de la biserica de lemn „Sf. Mucenic Dimitrie”, situată la nord de sat, pe drumul spre Gurahonţ.

În loc de concluzii…

Săptămânal, Asociaţia turistică „Veniţi cu noi” reuşeşte să adune zeci de iubitori de natură. Şi nu doar din judeţul Arad, ci tocmai din localitatea Hârlău, judeţul Iaşi, vin oamenii. Profesoara Oana Spânu, căci despre ea e vorba, a rămas uimită de frumuseţile zonei Roşia Nouă.

Aşa stând lucrurile, ar fi păcat să nu existe o implicare mai mare în atragerea turiştilor. Fapt care ar fi, de altfel, simplu de realizat, dacă ar exista un minim de infrastructură şi condiţii de cazare.

D.M.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor