Ecomediu, la Gimnaziala 5

De R.I.
Reactualizat la:
Ecomediu, la Gimnaziala 5
Ecoşcoala Gimnazială nr. 5 Arad, prezentă activă la la A.S.A și T.I. Ecomediu.

ARAD. Cu ocazia Tîrgului internaţional Ecomediu 2013 și a „Zilelelor porţilor deschise” organizate de A.S.A – Platforma Ecologică, 40 de elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 5 Arad au desfășurat activitați educative, instructive și cu un puternic impact asupra viitorului mediului.

Ziua a debutatat cu o vizită la sediul A.S.A – Platforma ecologică.

Aici elevilor le-au fost prezentate: platforma, modul de reciclare a deșeurilor, utilajele de tratare și compactare și modul de obținere a biogazului rezultat din fermentația deșeurilor menajere.

„Din păcate populația nu înțelege importanța recoltării selective a deșeurilor”, a afirmat doamna Simina Mateas.

A doua oprire a fost la Expo Arad Internaţional unde s-a organizat Targul International ECOMEDIU. Aici am fost întâmpinați de doamna manager al evenimentului Liana Cotuna. Dumneaei ne-a prezentat obiectivele principale ale acestui eveniment .

Elevii au vizitat standurile prezente la târg, au audiat conferinta prezentata de domnul director Paul Hac „Biodiversitatea din Pacul Natural Lunca Muresului”. Apoi au participat la activitățile demonstrative ale ISU Arad si cascadorii pe bicicletă, iar activitatea s-a încheiat cu un concurs pe teme de ecologie şi biodiversitate organizat de Parcul Natural Lunca Mureșului și Garda de Mediu Arad.

La finele concursului cele 14 echipaje (10 echipaje ale Școlii Gimnaziale Nr. 5) participante au fost premiate, unii cu premii de participare iar alții cu premii bine meritate.

Orele petrecute cu această ocazie au avut un puternic impact asupra elevilor.

Multumim ASA, Camera de Comert Industrie şi Agricultura, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Parcului Natural Lunca Muresului si Garzii de Mediu, pentru oportunitatea de a ne fi îmbogățit experiența în materie de protecția mediului.

„Promitem că vom face mai mult pentru educarea cetățenilor în vederea recoltării selective a deșeurilor”, au declarat elevii claselor VID si VII D participanți la aceste evenimente.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !