Ecoturism nautic în Parcul Natural Lunca Mureșului

De Andreea Pintea
1Comentariu
Ecoturism nautic în Parcul Natural Lunca Mureșului
Asociația Profesorilor de Educație Fizică și Sport din județul Arad a finalizat a IV-a ediție a proiectului „Ecoturism nautic în Parcul Lunca Mureșului”.

Vor să promoveze o formă de turism responsabil, caracterizat prin respectul față de mediul înconjurător. Vor să promoveze un turism cu impact scăzut asupra mediului și să contribuie la o mai bună înțelegere și apreciere a naturii. Este vorba despre Asociația Profesorilor de Educație Fizică și Sport din județul Arad care derulează proiectul „Ecoturism nautic în Parcul Natural Lunca Mureșului”. Un proiect susținut de Primăria Municipiului și Centrul Municipal de Cultură Arad care a ajuns la cea de a IV-a ediție.

„Pe lângă scopul educativ al activității, proiectul și-a propus și să popularizeze și să pună în valoare această frumoasă și încă din păcate puțin cunoscută, rezervație naturală, situată lângă municipiul Arad. În acest sens participanții, în majoritate tineri, au străbătut cu ambarcațiuni de agrement, tip canoe, traseul parcurs de Mureș în Parcul Natural, de la Centrul de Vizitare Ceala, până la Cenad, când râul intră în Ungaria. Aceștia au putut să observe flora și fauna specifică, au contribuit la ecologizarea unor porțiuni ale albiei râului, au colectat un bogat material artistic și documentar, prin care încearcă să popularizeze acest gen de turism și zona protejată a Mureșului. Au fost vizitate obiectivele turistice ale traseului: mănăstirea Hodoș-Bodrog, Bezdin, schitul Sfânta Parascheva, bisericile din localitatea Cenad. Activitatea turistică, una din puținele de acest gen de la noi din țară, din cauza dificultăților de ordin material, în ceea ce privește achiziționarea sau închirierea unei ambarcațiuni, întreținere și cheltuielilor legate de transport, mai ales pentru un tânăr, și-a atins scopul, gradul de satisfacție al participanților fiind unul ridicat”, a punctat prof. Marius Cirin, responsabil proiect.

La finalul ediției din acest an, organizatorii au subliniat că și-ar dori ca și materialele documentare și promoționale ale proiectului să capteze atenția cât mai multor amatori de acest gen de turism „care trebuie să aibă un nivel de educație ridicat și care numai prin acțiuni conduse de persoane pregătite, poate fi realizat”.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor