Ecoturism nautic în Parcul Natural Lunca Mureșului

De Andreea Pintea
Ecoturism nautic în Parcul Natural Lunca Mureșului
Turismul pe Mureș a fost intens promovat în cadrul unui proiect desfășurat de Asociația Profesorilor de Educație Fizică și Sport.

ARAD. Proiectul „Ecoturism nautic în Parcul Natural Lunca Mureșului”, realizat de Asociația Profesorilor de Educație Fizică și Sport din județul Arad, având ca partener Inspectoratul Școlar Județean Arad, a fost finalizat de curând. Proiectul a ajuns la ediția a V-a, a fost realizat cu finanțarea Consiliului Local Arad prin intermediul Centrului Municipal de Cultură, prin programul de susținere a proiectelor de tineret, învățământ și recreative 2019.

„Acest program urmărește să dezvolte și să diversifice activitățile în domeniul tineretului, proiectul de ecoturism fiind inclus în direcția de finanțare: educație pentru sănătate, protecția mediului și activități de recreere. Activitatea desfășurată a urmărit în principal să educe participanții în spiritul practicării ecoturismului nautic, să formeze deprinderi de mânuire a ambarcațiunilor de agrement (fără folosirea oricărui tip de combustibil), să formeze deprinderi de protejare și păstrare curată a mediului, să diversifice activitățile de recreere”, a punctat prof. Marius Cirin, responsabil proiect.

Pe de altă parte proiectul a avut ca scop și popularizarea traseului turistic din Lunca Mureșului „care poate fi savurat pe deplin doar prin deplasarea cu ambarcațiunea de turism”.

„Participanții la proiect, în special tineri din județul Arad, din țară și străinătate, au putut admira în această arie protejată, care se întinde de la pădurea Ceala, până în localitatea Cenad, acolo unde Mureșul pătrunde în Ungaria, frumusețea meandrelor râului, nenumăratele insule de pe curs, mănăstirile Hodoş-Bodrog şi Bezdin, printre cele mai vechi locaşuri monahale de la noi din ţară, flora și fauna specifică etc”, au subliniat profesorii Octavian Lupei și Mihaela Chira.

La final de proiect, prof. Marius Cirin a concluzionat: „Considerăm că și această ediție a proiectul nostru, care credem că a intrat în tradiția acestui gen de activități a fost o reușită și sperăm ca această formă de turism în Parcul Natural Lunca Mureșului, o bogăție a județului nostru, să fie valorificată la maxim în folosul tinerei generații în special, dar și în folosul comunității locale, contribuind astfel la dezvoltarea turismului din județ”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !