Edeleni cheamă DNA-ul

10Comentarii
Edeleni cheamă DNA-ul
Edeleni cheamă DNA-ul
ARAD – Consilierul susţine că la ştrand „s-au furat banii” şi că paguba e de un milion de euro. |Video

Consilierul Coloman Edeleni a ieşit la atac, după un an şi jumătate de tăcere, pentru că, potrivit propriilor declaraţii, „se întâmplă lucruri foarte grave la ştrand, iar la ştrand mă pricep”. Alesul municipal a insistat, în primul rând, pe faptul că s-a încercat falimentarea bazei de agrement şi că s-au furat banii, acuze pe care consilierul le-a susţinut cu grafice şi comparaţii între numărul biletelor şi abonamentelor vândute în ultimii ani şi între profiturile obţinute de GCA în 2003, respectiv în 2005 şi 2006.

„În 2002 am introdus un sistem modern de acces la ştrand. Numărul biletelor vândute în 2003 a fost de 520.000. În 2005, după ce au renunţat la acest sistem, fără explicaţii, numărul biletelor s-a înjumătăţit. În 2006 s-au vândut doar 181.000 de bilete. Vă daţi seama că ceva nu e în regulă aici, în condiţiile în care în 2003 biletele costau 15.000 lei, iar anul trecut au fost de 25.000. Solicit oficial DNA-ului şi celorlalte organe penale să se autosesizeze şi să verifice ce s-a întâmplat acolo”, a punctat Edeleni.

Studii după lucrare

Consilierul s-a arătat indignat şi de faptul că Primăria supune votului consilierilor un proiect privind aprobarea unui studiu de fezabilitate pentru canalizarea ştrandului Neptun, „când de fapt, în 2004, când am părăsit Gospodărirea Comunală, canalizarea era realizată în proporţie de 80%. Până acum nu a alocat nici un ban, ci totul s-a făcut prin forţe proprii la canalizare şi acum vine şi alocă cinci miliarde, când procentul de 80% din canalizare ne-a costat 1,5 miliarde”.

Edeleni este însă convins că în spatele problemelor de la ştrand (scăderea profitului, a numărul de bilete şi abonamente vândute la ştrand), stă altceva. „Domnul primar a vrut să falimenteze ştrandul şi a reuşit. Azi vine ca şi salvator să aloce bani pentru ştrand”, spune Edeleni.

Furtul

Alesul a prezentat ieri în cadrul conferinţei de presă şi soluţiile sale pentru salvarea ştrandului: finalizarea canalizării, „revenirea la un preţ normal la bilete, de 15 mii şi reintroducerea sistemului de intrare la ştrand, ca să nu mai existe suspiciuni că cineva îşi face avere de pe ştrand. Sunt convins că pabuga produsă cu scoaterea sistemului şi cu ce s-a întâmplat mai apoi la intrare este de un milion de euro. O spun cu toată convingerea mea şi cu toate actele pe care le am. S-au furat banii: cifrele vorbesc. Nu poţi să crezi că 300.000 de arădeni au trecut în 2006 Mureşul înot ca să ajungă la ştrand”.
Replica

„Edeleni, care a lăsat cu datorii GCA-ul, ştie că primarul nu are în subordine această societate. Ar fi bine ca DNA-ul să vină să vadă cum a funcţionat GCA şi înainte de 2004”, a punctat primarul, care a precizat ulterior că „de aici încolo nu mai răspund la toţi «nebunii». Nu pot răspunde în fiecare zi la nebunii”. Cât priveşte studiul de fezabilitate pentru canalizare, edilul susţine că Primăria îl preia pe cel vechi şi nu face unul nou, fapt ce dovedeşte, în opinia primarului, că alesul municipal vrea să inducă în eroare opinia publică.

A.B.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor