Elena Udrea, prezentă şi ea la Arad

32Comentarii
Elena Udrea, prezentă şi ea la Arad
ARAD – Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului vine să semneze un contract de milioane pentru situaţii de urgenţă.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului,Elena Udrea, va fi prezentă astăzi la Arad pentru a semna, la ora 16.30, la sediul Consiliului Judeţean Arad, contractul “Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea 5 Vest”. Nu este vorba de orice contract, ci de unul finanţat prin Regio – Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, iniţiat de Asociaţia de dezvoltare intercomunitară pentru managementul situaţiilor de urgenţă Vest, şi care îşi propune să doteze la modul serios inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din zona de vest (din judeţele Timiş, Caraş Severin, Hunedoara şi Arad).

18 luni

Proiectul va fi implementat pe o perioadă de 18 luni şi are ca obiective “îmbunătăţirea capacităţii de răspuns prin reducerea timpului pentru acordarea primului ajutor calificat şi pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, cu 30% în mediul rural şi cu 40% în mediul urban, achiziţionarea de echipamente specifice şi creşterea gradului de siguranţă al populaţiei”.

Valoarea totală a proiectului este de 11.620.494 euro, din care 8.144.409 euro finanţare europeană nerambursabilă.

De faţă cu premierul

La semnarea contractului va lua parte şi premierul Emil Boc, venit în vizită politică la Arad.

Ministrul Urdea va susţine, în plus, şi o conferinţă la Primăria Arad, la ora 15.30 pe teme de dezvoltare şi turism.

14 autospeciale

În cadrul proiectului, vor fi achiziţionate mai multe tipuri de echipamente: 14 autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă, 2 autospeciale de intervenţie la accidentele colective şi pentru salvări urbane, 4 autospeciale de cercetare NBCR (nuclear, biologic, chimic, radiologic), 4 autospeciale pentru descarcerări grele, 11 autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi asistenţă medicală, 4 ambulanţe de prim-ajutor, 5 ambulanţe de reanimare, echipamente pentru centrul de comandă şi control.

A.B.32Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor