Elevii arădeni au adunat milioane de absenţe

De Monica Ardelean
1Comentariu
Elevii arădeni au adunat milioane de absenţe
Cele mai multe absenţe sunt în liceele tehnologice, apoi în cele vocaţionale şi mai puţine în liceele teoretice.

proape două milioane de absenţe au acumulat elevii arădeni din septembrie şi până în luna mai a anului şcolar 2015-2016. Cele mai multe sunt în mediul urban, unde gradul de absenteism se ridică până la 3,1%, în timp ce în mediul rural luna cu cele mai multe absenţe are un procent de absenteism de 2,4%. Din cele 1.821.222 absenţe raportate la nivelul judeţului, conform unui studiu al Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE), publicat pe site-ul IŞJ Arad, mai bine de jumătate sunt motivate. Au mai rămas 1.021.249 absenţe nemotivate făcute de elevii din şcolile judeţului. Din cele nouă luni luate în calcul, cele mai multe absenţe au fost înregistrate în luna martie, 310.526, iar apoi în luna octombrie, 301.980 absenţe. La polul opus sunt lunile decembrie (însă cu multe zile de vacanţă) şi februarie. Peste 145.000 absenţe în decembrie şi peste 150.000 în februarie.
Din datele analizate la nivelul CJRAE nu este vorba neapărat de absenţe înregistrate în mod unitar pe parcursul unor zile, ci mai degrabă de absenţe de la anumite ore. Elevii preferă de multe ori să chiulească doar de la câteva ore, nu neapărat pe durata unei zile întregi.

Au adunat milioane de absenţe

Cele mai multe abseţe ale elevilor sunt în liceele tehnologice, apoi în cele vocaţionale şi cele mai puţine în liceele teoretice.
Arad. Cele mai multe absenţe sunt adunate în liceele tehnologice, apoi în cele vocaţionale şi cele mai puţine în cele teoretice. Fiecare filieră are propriile ei clasamente. La liceele tehnologice în fruntea listei stă Liceul Tehnologic „Iuliu Moldovan”, unde s-a înregistrat un procent peste media pe judeţ, de 7,88% absenţe. La liceele vocaţionale, cele mai multe absenţe au fost punctate la Liceul cu program sportiv, adică 3, 39%, iar la liceele teoretice în capul listei este Liceul German „Adam Muller Guttnebrunn”, cu un absentism de 3,18%.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor