Elevii arădeni, protejaţi de poliţiştii locali

De Diana Dutu
4Comentarii
Elevii arădeni, protejaţi de poliţiştii locali
Printr-o serie de acţiuni menite să asigure un climat de siguranţă în zonele adiacente unităţilor de învăţământ.

Odată cu începerea şcolii după vacanţa de iarnă, conducerea Direcţiei Generale de Poliţie Locală din cadrul Primăriei Municipiului Arad a reactivat planul de măsuri pe linie de ordine publică şi siguranţă rutieră, pentru protejarea elevilor arădeni.

„În conformitate cu Legea Poliţiei Locale şi în baza Planului Teritorial de Acţiune întocmit la nivelul judeţului Arad, mai multe patrule de poliţişti locali acționează pentru fluidizarea traficului rutier și pietonal în proximitatea unităților de învățământ și în intersecțiile din vecinătatea acestora, cu scopul prevenirii accidentelor rutiere și în vederea deplasării în siguranță a elevilor spre şi de la unitățile de învâțământ” – explică Florian Barna, director general al Direcţiei Generale Poliţia Locală Arad.

Zone de acţiune

Astfel, polițiști locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice vor acționa cu precădere în următoarele zone: *Bulevardul General Dragalina – trecerea de pietoni situată în dreptul Colegiului „Dimitrie Ţichindeal”; *Intersecția străzii Unirii cu Bulevardul Decebal; *Intersecţia străzii Tribunul Dobra cu Bulevardul Decebal şi sensul giratoriu din Piaţa Arenei; *Trecerea de pietoni de pe strada A.D. Xenopol, intersecție cu Bulevardul Decebal; *Trecerea de pietoni din faţa Colegiului Naţional „Moise Nicoară”; *Trecerea de pietoni de pe strada Petru Rareş, din proximitatea Şcolii Generale „Aron Cotruş”.

Patrule în jurul şcolilor

De asemenea conducerea Direcţiei Generale de Poliţie Locală Arad a dispus constituirea unor patrule de polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice care să asigure un climat de siguranță publică în jurul școlilor și liceelor. Printre unităţile de învăţământ care au intrat în atenţia poliţiştilor locali se numără: Seminarul Teologic Ortodox, Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară, Liceul Special „Sf. Maria” Arad şi Liceul Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă”.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor