Elevii Colegiului Național „Moise Nicoară” – the best of the best la limba engleză

Elevii Colegiului Național „Moise Nicoară” – the best of the best la limba engleză
Anul școlar 2016-2017 a fost, din nou, foarte bun pentru elevii Colegiului Național „Moise Nicoară” care, la olimpiada de limba engleză, s-au remarcat atât la nivel local, cât și județean și național.

La nivel județean, premiile obținute de elevii de la gimnaziu și de la liceu, atât la secțiunea bilingv, cât și la secțiunea standard (89 de premii la etapa județeană, dintre care 33 de premii I, 22 de premii II, 23 de premii III și 11 mențiuni) sunt dovada vie a muncii suținute și consecvente a tuturor membrilor catedrei de limba engleză din cadrul colegiului național.

Cea mai înaltă etapă a olimpiadei de limba engleză – naționala – s-a desfășurat la Pitești, cinci din cei șase elevi ai lotului arădean fiind moisiști: la secțiunea standard (Batki Robert, clasa a IX-a – prof. Raul Pașcalău/ Alina Andrieș; Mladin Rareș, clasa a X-a prof. Simona Kramer) și la secțiunea bilingv (Țica Darius, clasa a X-a bilingv engleză – prof.dr. Vanda Stan; Dacian Lucaci, clasa a XII-a, bilingv engleză – prof.dr. Vanda Stan). În urma unei competiții extrem de serioase, aceștia s-au remarcat prin rezultatele deosebite obținute la ambele secțiuni.

La clasa a XII-a, secțiunea bilingv, unde nivelul de dificultate a subiectelor rivalizează și uneori depășește gradul de dificultate al concursurilor de admitere la secțiile de limba engleză din cadrul facultăților de profil, elevul Dacian Lucaci, coordonat de prof.dr. Vanda Stan, a obținut a doua medie pe țară: 9.62.

Alte concursuri

De asemenea, trebuie menționate numeroasele premii obținute la fazele locale, județene și regionale ale concursurilor de discurs public și dezbateri academice în limba engleză, unde nivelul de competență lingvistică, creativitatea și dezinvoltura elevilor a atras laudele tuturor juriilor (profesori coordonatori: Lumința Bulc, Vanda Stan, Lavinia Pîrv, Simona Kramer, Anca Stoian, Diana Rotaru, Desdemona Nagy-Vizitiu).

„Sperăm într-un an școlar viitor cel puțin la fel de bun, care să aducă din nou Aradului și Colegiului Național „Moise Nicoară” rezultate pe care, pe drept, le merită în competiția națională de limba engleză și, urmare a acestora, la fel de numeroase accepturi la universități de elită din spațiul european” – spune prof.dr. Vanda Stan, șefa catedrei de limba engleză de la prestigiosul colegiu arădean.

Lista elevilor care au obţinut premii0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !