Elevii, dascălii și arădenii care trăiesc în noroi

De Valentin Goran
Elevii, dascălii și arădenii care trăiesc în noroi
© FOTO: V.G.
Strada Emil Gârleanu, pe care se află și Liceul Tehnologic UCECOM se prezintă sub orice critică. La fiecare ploaie apare noroiul.

Astăzi vă propunem să vorbim despre o stradă ce nu a văzut asfaltul niciodată, mai exact de cel puțin 60 de ani, de când arădeanca ce ne-a contactat locuieşte aici. Despre noroi și băltoace la cele mai mici ploi și despre neputința unor familii ce simt că trăiesc la țară, nu în oraș. Este vorba despre strada Emil Gârleanu, perpendiculară pe proaspăt reabilitata stradă Hunedoarei, din zona Pieței Sârbești. Tot pe această stradă se află și Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret” și, implicit, mulți elevi.

Noroi până la „gât”

Dar să vedem ce ne spune arădeanca Magda M., reprezentanta familiilor ce locuiesc pe această stradă: „Eu locuiesc pe această stradă de 60 de ani și pot să vă spun că nu a fost asfaltată niciodată și nici reparată. De ce atunci când a fost reabilitată strada Hunedoarei nu au trecut și pe la noi? Este inadmisibil prin ce trecem atunci când plouă! Toată strada se umple de băltoace și noroi, trăim ca la țară. Îi invit pe cei de la primărie să vină aici atunci când plouă să vadă cu ochii lor cum se chinuie bunicii cu nepoțeii prin noroaie, ori cadrele didactice și elevii să ajungă la școală. Vă rugăm să ne ajutați cumva că nu mai știm unde să mergem să ne audă și pe noi cine trebuie”.

În primăvara anului viitor

Fiind vorba, pe lângă aceste familii ce locuiesc aici, de o școală și implicit de mulți elevi și cadre didactice, am luat legătura cu reprezentanții Primăriei Municipiului Arad pentru a obține un răspuns la problema semnalată. L-am primit… dar arădenii mai au de așteptat până aproximativ în primăvara lui 2019.

„Strada Emil Gârleanu urmează să fie reabilitată în cadrul proiectului municipalității «Reabilitare străzi în Municipiul Arad – Etapa a II-a». Anul trecut a fost demarată procedura de achiziție a lucrărilor, aceasta fiind în faza de atribuire. Demararea lucrărilor este însă condiționată de modul în care se va derula în continuare procedura de achiziție, în sensul în care, eventualele contestații, ar putea prelungi termenul de atribuire a contractului”, a declarat pentru Jurnal arădean/Aradon, Ralu Cotrău, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad.

Neoficial, am aflat că până în primăvara lui 2019, această stradă va fi reabilitată. Dacă va fi așa, vom vedea. Cert este că până atunci, arădenii vor rămâne cu noroiul cu care s-au obișnuit de atâția zeci de ani.

DSC_1257 DSC_1235DSC_1239 DSC_1240 DSC_1241 DSC_1243 DSC_1244 DSC_1256

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !