Elevii de la „Ghiba” stau cu gecile pe ei la ore

De Ioana Costas
Reactualizat la:
43Comentarii
Elevii de la „Ghiba” stau cu gecile pe ei la ore
Elevii Colegiului Naţional „Elena Ghiba Birta” Arad stau îmbrăcaţi cu haine groase în timpul orelor, din cauza frigului.

Stau cu gecile de iarnă pe ei în timpul orelor! Vorbim despre elevii de la „Ghiba”. Clădirea în care funcţionează colegiul este monument istoric şi a fost consolidată în 2005, construcţia datând din anul 1880. Banii pentru consolidare au venit de la Banca Mondială. Potrivit Mediafax, clădirea nu a fost reabilitată termic, astfel că geamurile vechi au rămas neînlocuite, iar frigul intră prin ferestrele neizolate, deşi instalaţia termică funcţionează la parametrii maximi. Frigul puternic din ultimele zile s-a resimţit în clase şi i-a făcut pe elevi să stea îmbrăcaţi ca afară în sălile de curs.

„Eu sunt director din anul 2012, de atunci nu am încetat să fac adrese către primărie pentru că geamurile nu au fost cuprinse în anul 2005 în reabilitare. Este o clădire veche, de peste 100 ani, care necesită într-adevăr mai multe lucrări. Vorbind cu domnul director de la CET, care a trimis o persoană la noi în şcoală, care să facă verificări, s-a constatat că toate caloriferele merg la puterea lor maximă, apa iese din CET la 56 de grade, deci nu este o problemă din această cauză”, a declarat pentru Mediafax directorul colegiului, Eugenia Groşan. Potrivit agenţiei de ştiri, şcoala urmează să intre într-un amplu proces de reabilitare, cel mai probabil în cursul anului viitor.

Ce spune Primăria?

Primăria Municipiului Arad susține că nu a primit nicio sesizare din partea Colegiului Național “Elena Ghiba Birta” cum că ar exista probleme acute la instalațiile de încălzire sau disconfort termic în spațiile de învățământ. În urma informațiilor apărute în presă, a efectuat, totuși, verificări împreună cu reprezentanții CET.

„Urmare a verificăriilor efectuate, s-a constatat că alimentarea de la rețeaua publică de termoficare a CET funcționează în parametri normali. În incinta imobilului s-au găsit 3 calorifere defecte (2 din cele 8 care încălzesc sala de sport de la subsol și unul într-o sală de clasă care este echipată cu 3 corpuri de încălzire). S-au dispus măsurile pentru înlocuirea corpurilor de încălzire defecte și s-a cerut responsabililor școlii să ia măsuri provizorii pentru etanșeizarea ferestrelor” – se arată într-un comunicat al Primăriei.

Aceasta mai informează că anul trecut a inițiat proiectul pentru reabilitarea integrală a clădirii Colegiului “Elena Ghiba Birta”, care prevede inclusiv lucrări pentru îmbunătățirea eficienței energetice. Documentația investiției care este estimată la aproximativ 3 milioane de euro a fost aprobată în CLM în luna noiembrie și s-a trecut în etapa de elaborare a proiectului tehnic.43Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor