Elevii de la Peda’ si-au ales conducerea

De Vasile Filip
Elevii de la Peda’ si-au ales conducerea
Elevii Colegiului Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal” Arad și-au ales conducerea.

ARAD. În aceasta saptamana, elevii Colegiului Național “Preparandia-Dimitrie Tichindeal” din Arad si-au ales biroul executiv din cadrul Consiliului Școlar al Elevilor. Mai multi candidați s-au luptat pentru a ocupa una din funcțiile de președinte, vicepreședinte și secretar: LUNGA ANDRADA (cls. a XI-a C), METEȘ CIPRIAN (cls. a X-a C), STOIAN ANDREEA (cls. a IX-a C) pentru funcția de președinte, CURTUȚ FLAVIA (cls. a XI-a A), HAN ALEXANDRA (.cls. a X-a C) pentru funcția de vicepreședinte, BARBU ANDREEA (cls. a XI-a C) și POȘTA FLORENTINA (cls. a IX-a C) ) pentru funcția de secretar.
Conducerea școlii le-a acordat o perioadă de timp pentru a-și face campanie electorală în randul elevilor, iar la sfârșitul acesteia, în cadrul unei sedinte publice, cei șapte candidati și-au expus din nou punctele de vedere și au adus la cunoștinta ultimele detalii pentru care ar merita să ocupe funțiile de conducere.
Ca niște politicieni veritabili, cei șapte candidați au facut numeroase promisiuni în fața electoratului, printre care: înființarea de cercuri școlare pe diverse domenii, training-uri, întâlniri cu personalitati locale, crearea unui post de radio școlar, a unei reviste școlare și multe altele.
Ziua decisivă pentru cei patru a fost astazi, 30 octombrie, când elevii și-au votat favoriții. „O comisie electorala s-a deplasat cu o urna mobilă prin fiecare clasă de liceu. Elevii, care s-au identificat pe baza carnetului de note sau a buletinului, au primit buletinele de vot pe care le-au ștampilat si mai apoi le-au introdus în urnă”, ne-a declarat prof. Violeta Tocaciu, Consilierul educativ al școlii, coordonatorul acestui proiect.
In urma exprimării votului, eleva LUNGA ANDRADA, din clasa a XI-a C, a ocupat funcția de președinte, eleva CURTUȚ FLAVIA, din clasa a XI-a A, a ocupat funcția de vicepreședinte și eleva BARBU ANDREEA, din clasa a XI-a C, a ocupat funcția de secretar , aceștia urmând ca în cel mai scurt timp să se obișnuiască cu noile funcții și să își pună planurile în aplicare .
„Consiliul Elevilor este o formă de organizare asociativă a elevilor şi reprezintă un factor important al democratizării şcolii şi a relaţiilor profesor-elev. Prin intermediul acestui cadru de organizare elevii pot formula puncte de vedere specifice lor şi pot elabora propuneri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şcolare”, a mai precizat prof. Violeta Tocaciu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !