Elevii din Şimand în pelerinaj la mănăstiri din Transilvania

Elevii din Şimand în pelerinaj la mănăstiri din Transilvania
In cadrul saptamanii “Scoala altfel – Sa sti mai multe, sa fi mai bun”, un grup de elevi de la Scoala Gimnaziala Simand au participat la un pelerinaj la manastiri din Transilvania in cadrul parteneriatului incheiat intre parohie si scoala.

Pelerinajul a cuprins vizitarea manastirii “Sfanta Cruce” din Oradea precum si a manastirilor de la Nicula si Floresti din judetul Cluj. La manastirea Nicula copii s-au putut inchina icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului, intonand o priceasna inchinata Feciarei Maria. La manastirea Floresti copii au fost rasplatiti cu cate o icoana a Sf. Ioan Rusul dar si cu bucate de post oferite de catre maica stareta. Pelerinajul a urmarit a fi, si in contextual anului omagial al educatiei religioase a tineretului ortodox in Patriarhia Romana, un moment de apropiere a tinerilor de viata dedicata slujirii lui Hristos si a semenilor intalnita in manastirile noastre.

Pelerinajul s-a realizat cu sprijinul si pe cheltuiala Parohiei Ortodoxe Simand cu bani obtinuti din sponsorizarea de catre o firma. Copiii, cu varste cuprinse intre 10 si 14 ani, fac parte din corul Scolii Gimnaziale, fiind insotiti in acest pelerinaj de cei care indruma si coordoneaza activitatea corului, si anume doamna Gosta Carmen, profesor de Religie ortodoxa la scoala din Simand si Pr. Gosta Gabriel. Activitatea corului este cunoscuta si apreciata de catre locuitorii comunei noastre, elevii sustinand cu prilejul sarbatorilor de iarna un frumos concert de colinde atit in biserica parohiala cat si la scoala si primaria din localitate. De asemenea corul a pregatit si sustinut in Duminica Floriilor un program deosebit pentru perioada pascala, program ce a cuprins atat citirea unor texte scripturistice cu referire la Patimile Domnului cat si interpretarea unor cantari din Saptamana Patimilor. Trebuie remarcat si efortul copiilor care au ales sa-si foloseasca timpul liber si in alt fel decat in fata calculatorului sau a televizorului, lucru laudabil si care poate devenii un exemplu si pentru alti tineri.

Prof. Gosta Carmen0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !