Elevii informaticieni de la „Moise Nicoară”, fala Aradului

Reactualizat la:
4Comentarii
Elevii informaticieni de la „Moise Nicoară”, fala Aradului
Ei au reprezentat județul nostru la toate competiţiile naționale în anul şcolar 2016-2017. Şi nu doar au reprezentat Aradul, ci s-au întors câștigători și medaliați de la toate competițiile naționale.

În cadrul calendarului cu olimpiade și concursuri naționale finanțate de MEN există patru competiții care presupun disciplina computerului: Olimpiada de Informatică, Olimpiada de Tehnologia Informației, Concursul Acadnet și Concursul InfoEducație. La toate aceste concursuri elevii de la Colegiul Național „Moise Nicoară” s-au calificat la nivel național, pentru că, la nivel județean, s-au clasat primii. Numărul total de 31 de premii (I, II, III și mențiuni) obținute la cele patru concursuri menționate este, fără îndoială, măsura performanței specifice colegiului, iar faptul că la Concursul Acadnet și Olimpiada Județeană de Informatică numai elevii de la „Moise Nicoară” au obținut premii este dovada nivelului la care ei studiază. Aceste premii sunt recunoscute la admitere la multe dintre facultățile de profil informatic din centre universitare de tradiție (București, Cluj-Napoca, Timișoara).

La Olimpiada Națională de Informatică, desfășurată în acest an în orașul de la poalele Tâmpei, Brașov, Aradul a fost reprezentat de patru elevi, toți moisiști: Pantea Beniamin-Traian (absolvent al clasei a XII-a matematică-informatică, intensiv infomatică), care s-a întors cu mențiune MEN și medalie de argint, Maria Andrei (clasa a XI-a A, științele naturii, bilingv engleză) – medaliat cu bronz. Din clasa a IX-a s-au calificat și au participat la faza națională elevii Sîrbu Radu Mihai și Roszinecz Norbert (ambii în clasa IX-a B, matematică-informatică, intensiv informatică).

De la Ploiești, unde s-a desfășurat Olimpiada Națională de Tehnologia Informației, Pantea Beniamin Traian s-a întors cu mențiunea MEN și medalie de argint obținută la secțiunea C#.

De la „Acadnet”, concurs de calculatoare și rețele de calculatoare, desfășurat la București, Gherman Sebastian-Costin, elev în clasa a XI-a B, (matematică-informatică, intensiv informatică) s-a întors cu premiul I, iar Daj Alecsandru-Cătălin, din clasa a XII-a B, matematică-informatică, intensiv informatică, a obținut mențiune.

La etapa națională a Concursului „Infoeducație”, care se va desfășura în luna august la Gălăciuc, județul Vrancea, elevele Culda Paula-Damaris și Petraș Carina-Monica (din clasa a XII-a B, profil matematică-informatică, intensiv informatică) s-au calificat la etapa națională.

Una dintre cele mai importante competiții globale – Microsoft Office Specialist – unde la etapa națională se califică un număr restrâns de candidați (34, în acest an), un alt „moisist” a fost singurul reprezentant al Aradului. În finala pe ţară, Dennis-Claudiu Rotariu, din clasa a XI-a B, s-a clasat pe locul VI la general, respectiv pe locul II la Microsoft Office Powerpoint.

Se poate spune că la Colegiul Național „Moise Nicoară” informatica e la ea acasă, e tratată cu seriozitate și cu foarte multă pasiune. În spatele rezultatelor e multă muncă, multe după-amiezi și sâmbete petrecute împreună, la școală, de elevi extraordinari și de profesorii catedrei de informatică, profesoarele Daniela Cameniță, Delia Ilea, Carmen Gal și Diana Sabău.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckeberg, spunea: „În cincisprezece ani vom învăța programarea ca și cum învățăm cititul și scrisul. De ce nu s-ar întâmpla acest lucru mai repede?” Elevii de la Colegiul Național „Moise Nicoară” au început deja.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor