Eliberam pasapoarte si în 15 minute

Eliberam pasapoarte si în 15 minute
Interviu cu dl. comisar sef Ion Ganda, seful serviciului Public comunitar pentru Evidenta si Eliberarea Pasapoartelor Simple.

– În cât timp se elibereazã pasapoartele?

– Legea prevede cã pasapoartele se elibereazã în 20 de zile lucrãtoare de la data depunerii cererii. Ei bine, noi ne strãduim sã nu tinem oamenii 20 de zile lucrãtoare, adicã aproape 30 de zile calendaristice si încercãm pe cât posibil sã ne organizãm de asa manierã, încât sã diminuãm cât mai mult termenul. Acum lucrãm cam la 7 zile lucrãtoare. Se mai întâmplã câteodatã sã fie chiar 8, dar afisãm în sala de asteptare un termen maxim de eliberare a pasapoartelor, adicã 10 zile. De ce spun 10 zile? Pentru cã desi stiu bine cã le fac în 7 zile, putem sã verificãm prin sondaj, dar pot sã aparã defectiuni ale calculatorului, sau ale imprimantei, sã mã tinã blocat. De aceea, noi le spunem sã vinã peste 10 zile, dar pot încerca si peste 7-8 zile. Asa se explicã faptul cã acolo e trecut 10 zile (n.n. la ghiseul pasapoarte) si nu 7 zile.
Pasaport în 15 minute

– Dar în ceea ce priveste taxa de urgentã, în cât timp se elibereazã pasaportul?
– Avem si situatii, si nu putine, de exemplu zilele trecute am avut pe cineva care mi-a zis cã trebuia sã îsi astepte fiica la aeroport la Budapesta, însã când s-a uitat în pasaport, pasaportul era expirat. I-am spus sã meargã sã bea o cafea si sã revinã peste un sfert de orã. Sunt si cazuri când vine omul bolnav sau altul care vine de la Guranhont. Deci, în astfel de situatii justificate, eliberãm pasaportul în 15 minute, bineînâeles, cu achitarea tarifului suplimentar de 100 Ron (taxa de urgentã).

– Cum ar trebui sã fie deservirea?

– Dacã se doreste o deservire mai civilizatã a cetãtenilor, solutia este sã gãsim un spatiu mai mare. Dupã aceea, mai am câteva functii libere în organigramã, care ar trebui ocupate de urgentã deoarece vine sezonul estival si volumul de munca aproape cã se dubleazã. Acum mã mai descurc, dar o sã aung sã depãsesc 20 de zile calendaristice, poate o sã mã apropii chiar de limita maxim?, dacã nu o sã am oameni suficenti. Pe de o parte, numãrul de persoane ce ne solicitã serviciile creste, iar numãrul de lucrãtori scade, datoritã plecãrilor în concedii de odihnã, studii sau medicale.

– Câte persoane aveti în audientã?

– Foarte putine persoane, fatã de anii trecuti când aveam 100-150 de persoane. De exemplu, sunt zile când nu am nici o persoanã în audientã. Aceastã scãdere a audientelor se explicã prin faptul cã noi solutionãm problemele încã din faza de ghiseu.
Daniel Albu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !