Emoţionante lecţii de viaţă

De Prof. Adriana Bulc
Emoţionante lecţii de viaţă
O accedere a elevilor de la Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară spre zonele înalte ale fiinţei.

În pragul sărbătorilor de iarnă, 120 de elevi ai Colegiului Tehnologic de Industrie Alimentară au asimilat emoţionante lecţii de viaţă prin vizionarea la Teatrul Clasic Ioan Slavici din Arad a spectacolului Caragiale. Cu multă dăruire şi talent, actorii Valentin Voicilă, Dan Covrig, Constantin Florea, Oltea Blaga, Oana Kun şi Roxana Sabău, prin interpretarea lor, au dovedit forţa tămăduitoare a cuvântului artistic, menit deopotrivă să delecteze şi să înalţe receptorul deasupra imperfecţiunilor umane.
Investit cu forţă, prospeţime şi frumuseţe, fiecare cuvânt rostit pe scenă de actori în acest spectacol a adus cu sine imagini cu măiestrie zugrăvite, răscolind cele mai adânci zone din sufletul copiilor.

Aflaţi în sala de teatru pe tărâmul adevărului artistic, elevii au aflat din textele interpretate de îndrăgiţii artişti că beţia de cuvinte, egoismul şi lipsa de educaţie împiedică lumina existentă în fiecare om să se manifeste. În schimb adevărata iubire, o energie venită de pe tărâmurile înalte, şochează sufletul feminin, care tânjeşte totuşi după afecţiune, singura sursă a accederii noastre spre fericire.

Printre cei mai încântaţi spectatori au fost liceenii din clasele a IX-a, care au avut pentru prima dată prilejul să păşească în sala de teatru, o lume a zeilor coborâţi printre noi pentru a ne contamina cu strălucirea lor. Elevul Elias Olariu din clasa a IX-a B, care în 4 decembrie şi-a sărbătorit ziua de naştere, a mărturisit că, dintre toate cadourile primite cu acest prilej, cel oferit de artiştii arădeni a fost cel mai frumos.

Selectat din corespondenţa lui Caragiale către Alexandru Vlahuţă, mesajul spectacolului a fost că „în mâna poporului nostru stă să îşi îndrepte soarta”.

Realizată de actori cu vocaţie, lectura schiţelor Justiţie, Five o clock şi O soacră a fost pentru elevi o experienţă care i-a condus spre zonele înalte ale fiinţei, acolo unde defectele umane se cer estompate şi omul se armonizează cu sine şi cu lumea înconjurătoare, cucerindu-şi singura frumuseţe neînvinsă de timp.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !